Montenegro ziet 'teamspirit' bij Oranje: 'Ze spelen meesterlijk'

Reacties

Alleen bij een wonder kan Montenegro zich nog kwalificeren voor het WK in Qatar. Desondanks staat er zaterdag tegen het Nederlands elftal wel degelijk wat op het spel, zegt bondscoach Miodrag Radulovic.

Montenegro ziet 'teamspirit' bij Oranje: 'Ze spelen meesterlijk'
© Pro Shots
Montenegro
Montenegro
2 - 2
Nederland
Nederland

'We hebben niet de druk dat we een resultaat moeten behalen, maar we moeten wel verantwoordelijk, gedisciplineerd en compact spelen. Dit is een kans voor onze jongens om hun kwaliteiten te tonen', aldus Radulovic tijdens de persconferentie in Gorica.

De vorige ontmoeting tussen Nederland en Montenegro, in september, eindigde in een klinkende 4-0 voor Oranje. Radulovic hoopt logischerwijs dat zijn team dit keer meer tegenstand kan bieden: 'We speelden toen, tot de penalty, een prima wedstrijd', verwijst de keuzeheer naar de 1-0 die Memphis Depay na 38 minuten maakte vanaf elf meter.

'We gaan proberen om negentig minuten compact te spelen. We mogen geen fouten maken, want tegen zo'n team wordt dat afgestraft. We moeten ook meer moed tonen. De druk is er nu af, dus hopelijk helpt dat ons om beter te spelen.' Radulovic beseft dat het Nederlands elftal aan vertrouwen heeft gewonnen sinds de aanstelling van Louis van Gaal. 'Ze hebben teamspirit gekregen, zeker na de komst van icoon Van Gaal. De laatste vijf wedstrijden hebben ze meesterlijk gespeeld.'

Oranje boekte in zijn laatste vijf duels vier overwinningen. Gibraltar (6-0), Letland (0-1), Turkije (6-1) en dus Montenegro (4-0) werden aan de zegekar gebonden. Verder werd er met 1-1 geremiseerd tegen Noorwegen. Zoals gezegd staat er voor Montenegro eigenlijk niets meer op het spel. Montenegro speelt na het duel met Oranje alleen nog tegen Turkije. In theorie kan het land zich nog voor het WK kwalificeren via de play-offs, maar dan moeten de resultaten op andere velden ook meezitten. Zo zou Gibraltar moeten winnen in Istanbul en moet Noorwegen verliezen van Letland en Nederland.

Stefan Savic
Stefan Savic sluit zich bij Radulovic aan. De verdediger van Atlético Madrid begrijpt dat Oranje de favoriet is, maar hij en zijn medespelers gaan proberen om hun huid zo duur mogelijk te verkopen. 'Het enthousiasme bij het grote publiek mag misschien minder zijn geworden, maar de spelers zijn nog net zo enthousiast. Als je voor de nationale ploeg speelt, zeker tegen Nederland, dat een van de sterkste Europese landen is van dit moment, dan is er geen gebrek aan motivatie en enthousiasme.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.