Positieve coronatest houdt Montenegrijnse ster Jovetic aan de kant tegen Oranje

Reacties

Het Nederlands elftal hoeft zich zaterdagavond geen zorgen te maken om Montenegro-vedette Stevan Jovetic (32). De aanvaller van Hertha BSC is positief getest op corona en verblijft thuis in quarantaine.

Positieve coronatest houdt Montenegrijnse ster Jovetic aan de kant tegen Oranje
© Pro Shots
Montenegro
Montenegro
2 - 2
Nederland
Nederland

Bondscoach Miodrag Radulovic van Montenegro liet op de persconferentie voor het thuisduel met Oranje weten dat Jovetic geen symptomen heeft. De aanvaller trainde de afgelopen dagen niet mee met de rest van de selectie.

Van meer positieve gevallen in de selectie is geen sprake, stelt de woordvoerder van de Montenegrijnse bond. 'We voldoen aan alle veiligheidseisen', benadrukte de zegsman. 'Stevan heeft de afgelopen dagen geen contact gehad met zijn medespelers. We weten dat er geen andere spelers besmet zijn geraakt.'

Jovetic was zondag nog trefzeker voor Hertha BSC in de thuiswedstrijd tegen Bayer Leverkusen (1-1). De sterspeler van Montenegro speelde in het verleden voor Manchester City, Internazionale, Fiorentina en AS Monaco. Jovetic ontbrak in september ook bij de ontmoeting met het Nederlands elftal in Eindhoven: 4-0.

Bondscoach Radulovic mist door blessures ook al Stefan Mugosa en Nikola Vukcevic, basisspelers bij Montenegro tijdens de nederlaag in het Philips Stadion. Aleksandar Scekic van Partizan Belgrado testte vorige week al positief op corona.

WK Kwalificatie Europa

Stand Groep G WK Kwalificatie Europa 2022 Qatar

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
10
7
2
1
33-8
+25
23
2
Turkije
10
6
3
1
27-16
+11
21
3
Noorwegen
10
5
3
2
15-8
+7
18
4
Montenegro
10
3
3
4
14-15
-1
12
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.