Montenegro heeft zaterdagmiddag de koppositie gepakt in de WK-kwalifcatiegroep van het Nederlands elftal door ook het tweede duel met Gibraltar te winnen.

Montenegro
4 - 1
Gibraltar
Gibraltar

Montenegro, in september en november opponent van Oranje, won woensdag bij de start van de WK-kwalificatiereeks al van Letland (1-2) en schreef nu opnieuw drie punten bij door zoals verwacht van het nietige Gibraltar te winnen. Maar dat liet de thuisploeg nog wel even zweten.

Nadat aanvaller Fatos Beciraj de score in de 25ste minuut had geopend, maakte Reece Styche enkele minuten later namelijk alweer gelijk uit een penalty. Die werd gegeven wegens vasthouden bij een vrije trap, terwijl Gibraltar daaruit ook al scoorde.

De hoop op een stunt bij Gibraltar vervloog al snel weer. Marko Simic herstelde de voorsprong van Montenegro nog voor rust en in de tweede helft voerde Zarko Tomasevic de score verder op. Stevan Jovetic zorgde met een vrije trap voor het fraaie slotakkoord.

Zo is Montenegro na twee wedstrijden nog foutloos en kan het afwachten wat er vanaf 18.00 uur gebeurt bij Nederland - Letland en Noorwegen - Turkije. De Noren zijn woensdag de laatste en derde tegenstander van Montenegro tijdens deze interlandperiode.