Hoe kan Oranje het WK in Qatar halen?

Reacties

Oranje is de weg naar Qatar begonnen met een 4-2 nederlaag tegen Turkije. Zaterdag wacht met Letland-thuis het volgende duel, waarna de interlandperiode dinsdagavond wordt afgesloten met een bezoek aan Gibraltar. Wat moet Oranje eigenlijk doen om het WK te halen?

Hoe kan Oranje het WK in Qatar halen?
© Pro Shots
Turkije
Turkije
4 - 2
Nederland
Nederland

Tijdens de komende mondiale eindronde zullen dertien Europese landen acte de presence geven. In het huidige kalenderjaar wordt het reguliere deel van de kwalificatie afgewerkt: de tien groepswinnaars kwalificeren zich rechtstreeks voor het WK. De laatste duels in deze fase zijn tussen 14 en 16 november.

De tien nummers twee moeten zich in het voorjaar van 2022 melden in de play-offs, waarbij ze worden aangevuld met de hoogst geklasseerde groepswinnaars in de Nations League die naast een rechtstreeks WK-ticket hebben gegrepen. Deze twaalf teams worden onderverdeeld in drie trajecten, die bestaan uit twee halve finales en een eindstrijd, allemaal over een enkele wedstrijd. De data van deze duels zijn 24/25 maart (halve finales) en 28/29 maart (finales), uiteraard in 2022.

Voor de volledigheid, dit zijn de groepswinnaars in de Nations League: Frankrijk, België, Italië, Spanje, Wales, Oostenrijk, Tsjechië, Hongarije, Slovenië, Montenegro, Albanië, Armenië, Gibraltar en Faeröer. Nederland moest afgelopen jaar zijn meerdere erkennen in Italië.

Programma Oranje in de WK-kwalificatie


Za 27 mrt. 2021

Di 30 mrt. 2021

Wo 1 sep. 2021

Za 4 sep. 2021

Di 7 sep. 2021

Vr 8 okt. 2021

Ma 11 okt. 2021

Za 13 nov. 2021

Di 16 nov. 2021

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.