Oranje schrijft in negatief opzicht historie

Reacties

Het Nederlands elftal heeft pas voor de tweede keer in 126 WK-kwalificatiewedstrijden minimaal vier doelpunten om de oren gekregen. Woensdagavond ging het mis tegen Turkije.

Oranje schrijft in negatief opzicht historie
© Pro Shots
Turkije
Turkije
4 - 2
Nederland
Nederland

Na de dubbelslag van Burak Yilmaz in de eerste helft sloeg vlak na rust Hakan Calhanoglu toe met een schot van afstand, waarmee het 3-0 werd. Dat was al zeldzaam.

Slechts vier keer eerder incasseerde Oranje in de WK-voorronde ten minste drie treffers. Dat gebeurde twee keer tegen Hongarije (in 1961 verloor Nederland met 0-3 van de Magische Magyaren en later dat jaar eindigde de return in 3-3), eenmaal tegen Oostenrijk (3-2 verlies in 1957) en het meest recent tegen Frankrijk, in de nazomer van 2017.

Vier jaar geleden ging Nederland met 4-0 ten onder tegen de latere wereldkampioen, waarmee de kansen op een WK-optreden verschrompelden en tevens het negatieve Oranje-record van grootste nederlaag in de WK-kwalificatie werd aangescherpt. De een na grootste verliesbeurt was tegen Hongarije (de 3-0).

Turkije, waar Yilmaz zijn hattrick zou completeren, is na Frankrijk de tweede ploeg die in de WK-voorronde minimaal vier keer scoort tegen Oranje.

Volg de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd via VI Live

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.