Monteiro dankt Slot voor ontwikkeling: 'Hij heeft altijd in mij geloofd'

Reacties

Jamiro Monteiro (23) wil bij Heracles Almelo een complete middenvelder worden. Aanvallen kon de speler altijd al, in zijn laatste jaar bij SC Cambuur kwam de focus steeds meer te liggen op het verdedigende aspect van het voetbal. 'Met dank aan Arne Slot', vertelt Monteiro.

Monteiro dankt Slot voor ontwikkeling: 'Hij heeft altijd in mij geloofd'

Slot is momenteel assistent-trainer bij AZ, maar vorig seizoen was de oud-voetballer werkzaam bij de club uit Leeuwarden. In Friesland ging de voormalig middenvelder aan de slag met Monteiro, die deze zomer een transfer naar subtopper Heracles verdiende. Volgens het jeugdproduct van Cambuur heeft Slot een grote rol gehad in zijn ontwikkeling. 'Hij heeft altijd in mij geloofd', zegt Monteiro in gesprek met Voetbal International.

'Hij pakte mij aan als ik iets verkeerds deed en ging met mij aan het werk. Hij zei: ''Er zijn maar weinig voetballers in de Eredivisie die ballen kunnen afpakken én ook nog eens kunnen voetballen. Jij kunt het allebei.'' Dat heeft hij goed gezien', aldus de Heraclied, die in Almelo zijn doelpuntenproductie wil opkrikken.

Samenvatting: Heracles Almelo - VVV-Venlo

'Ook dat hoort bij een moderne middenvelder', antwoordt Monteiro, die stelt dat hij geen extra krachttraining nodig heeft, maar vooral slimmer moet worden in het veld. 'Dan zal ik meer gaan scoren', is Monteiro zich bewust. 'Ik hoef niet sterker te worden, alleen slimmer. Slimmer worden in mijn looplijnen en nóg beter de omschakelmomenten kiezen. Als je dat goed beheerst, dan maakt het niet uit of je tegenstander twee keer zo breed is.'

Zaterdagavond komt FC Groningen op bezoek bij Monteiro en consorten. Het duel tussen beide ploegen begint om 19.45 uur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.