Mogelijke AZ-opponent Celtic komt op stoom en haalt flink uit in Schotland

Reacties

Celtic lijkt na een moeizame start van het seizoen op stoom te komen. Drie dagen na de 2-4 zege op FK Jablonec in de derde voorronde van de Europa League, won de mogelijke tegenstander van AZ thuis met 6-0 van Dundee FC.

Mogelijke AZ-opponent Celtic komt op stoom en haalt flink uit in Schotland
© Pro Shots
Celtic
Celtic
6 - 0
Dundee
Dundee

Celtic begon de competitie vorige week nog met een 3-1 nederlaag bij Heart of Midlothian, nadat het enkele dagen daarvoor al door FC Midtjylland was uitgeschakeld in de tweede voorronde van de Champions League. De vorig seizoen door Rangers onttroonde Schootse grootmacht lijkt zijn draai nu te vinden onder de nieuwe manager Ange Postecoglou.

De voormalig bondscoach van Australië zag de Japanse aanwinst Kyogo Furuhashi zondag uitblinken. De van Vissel Kobe overgekomen vleugelspits nam de eerste twee goals voor zijn rekening en completeerde na rust zijn hattrick. Ook Tomas Rogic, Antony Ralston en Odsonne Édouard (foto, archiefbeeld) droegen bij aan het opvoeren van de score.

En dus boekte Celtic zijn eerste competitiezege in stijl en neemt het vertrouwen toe richting het mogelijke treffen met AZ. Om het zover te laten komen, moeten The Boys donderdag de 2-4 voorsprong tegen Jablonec met succes verdedigen. In dat geval zijn de Alkmaarders de tegenstanders in de play-offs om een plek in het hoofdtoernooi van de Europa League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Gerelateerde artikelen
Meer Celtic
Meer over Celtic
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.