Mitroglou geeft PSV het goede voorbeeld tegen Olympiakos

Reacties

Olympiakos Piraeus is er rond de Europa League-confrontaties met PSV opnieuw niet in geslaagd om te winnen in eigen land. Een week geleden verloor de Griekse koploper van Panathinaikos, zondag was het voormalig PSV'er Kostas Mitroglou die Olympiakos een late tik uitdeelde.

Mitroglou geeft PSV het goede voorbeeld tegen Olympiakos
© Imago
Olympiakos Piraeus
Olympiakos Piraeus
1 - 1
Aris Saloniki
Aris Saloniki

Waar PSV-trainer Roger Schmidt er zondag voor koos om tegen Vitesse maar vijf spelers te laten starten die donderdag ook aan de aftrap verschenen, ging Olympiakos-collega Pedro Martins tegen Aris Thessaloniki nog verder. Alleen doelman José Sá, verdediger Sokratis Papastathopoulos en middenvelders Mady Camara en Andreas Bouchalakis behielden hun basisplek.

Voormalig Willem II'er Marios Vrousai mocht ook beginnen, maar hij moest de strijd al na een half uur staken. Daardoor kwam Mathieu Valbuena al vroeg in de wedstrijd binnen de lijnen. Hij zag Kostas Fortounis de score openen op aangeven van Thanasis Androutsos. Echt makkelijk had Olympiakos het niet tegen Aris, waar Mitroglou na 66 minuten inviel.

De spits die vorig seizoen nog op huurbasis in Eindhoven speelde bleek goud waard voor de bezoekers. Olympiakos-doelman Sá beging na tachtig minuten namelijk een overtreding en de bal ging op de stip. Na lang discussiëren met de arbitrage mocht Mitroglou aanleggen vanaf elf meter en hij maakte geen fout, waardoor Olympiakos opnieuw averij opliep in de competitie. Mitroglou gaf PSV het goede voorbeeld door te scoren tegen Olympiakos. Voor de 4-2 zege van afgelopen donderdag tegen PSV verloor de koploper van Griekenland al met 2-1 van Panathinaikos.

Lees op VI PRO de analyse van de 4-2 nederlaag van PSV tegen Olympiakos:

Bekijk hier al onze video's
Meer Olympiakos Piraeus
Meer over Olympiakos Piraeus
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.