Schmidt gooit opstelling PSV opnieuw overhoop

Reacties

PSV-trainer Roger Schmidt heeft zijn opstelling opnieuw flink door elkaar gehusseld. Voor het thuisduel met Vitesse zijn maar vijf namen blijven staan ten opzichte van het laatste duel. 

Schmidt gooit opstelling PSV opnieuw overhoop
PSV
PSV
3 - 1
Vitesse
Vitesse

Donderdag ging PSV nog onderuit in de Europa League. In het duel van de terugkeer van Mario Götze werd mede door een schlemielige hoofdrol voor invaller Timo Baumgartl met 4-2 verloren van Olympiakos Piraeus, waardoor het een hele klus wordt om de volgende ronde te halen. Met de return van komende donderdag in het achterhoofd zal Schmidt ook naar zijn opstelling van zondag gekeken hebben.

Götze staat tegen Vitesse niet in de basis, Baumgartl wel. De enige namen die donderdag ook al vanaf de start speelden: Yvon Mvogo, Denzel Dumfries, Pablo Rosario, Ibrahim Sangaré en Eran Zahavi. 'Soms is het beter om spelers rust te gunnen en ze op de bank te zetten', verklaarde Schmidt vooraf bij ESPN. 'Dat zorgt er ook voor dat we aan het einde van een wedstrijd nog wapens achter de hand hebben, mocht dat nodig zijn. Dat was donderdag niet zo. We spelen veel wedstrijden, dan hebben spelers ook rust nodig. Ja, ik kan ook spelers laten starten en ze er vroeg uithalen, maar ik heb een voorkeur voor deze aanpak. Dit is de beste opstelling voor nu.'

Het duel met Vitesse is voor PSV belangrijk in de kopgroep van de Eredivisie. Het verschil met koploper Ajax, dat zondagavond in actie komt tegen Sparta Rotterdam, kan in ieder geval voor even worden teruggebracht tot drie punten. Bovendien is de marge met de Arnhemmers nu vijf punten in Eindhovens voordeel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.