Mislukte Clásico-tactiek wijst Ancelotti weer op 'Benzema-dependencia'

Reacties

Zonder de geblesseerde Karim Benzema werd Real Madrid zondagavond in Santiago Bernabéu op een ongekend pak slaag getrakteerd door Barcelona. Real-trainer Carlo Ancelotti zag zijn Clásico-strijdplan zonder de aanvoerder compleet mislukken.

Mislukte Clásico-tactiek wijst Ancelotti weer op 'Benzema-dependencia'
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
0 - 4
Barcelona
Barcelona

Benzema keek vanuit de skybox in Bernabéu hoofdschuddend toe hoe Real kansloos onderuit ging tegen Barcelona. De Fransman hield aan de vorige competitiewedstrijd tegen Real Mallorca een kuitblessure over en zag dat Ancelotti voor een aanvalslinie koos met de twee Brazilianen Rodrygo en Vinícius Júnior.

'Ancelotti wist geen moment hoe hij zonder Benzema moest spelen. Hij speelde liever zonder spits, een fout. Mogelijk vertrouwde hij op de counteraanvallen. Het werd een avond om snel te vergeten', schreef Marca over de tactiek van Ancelotti, die Luka Modric als soort schaduwspits posteerde. 'Het plan heeft niet goed uitgepakt. Barcelona was gewoonweg te sterk en verdiende de overwinning', gaf Ancelotti na de wedstrijd toe.

Na de oorwassing werd in Madrid ook weer de 'Benzema-dependencia' aangehaald. En dat Benzema een grote invloed heeft op de resultaten van Real moge duidelijk zijn: sinds het seizoen 2018/19 won Real met Benzema 65,9 procent van de competitiewedstrijden, zonder de Fransman ligt het winstpercentage op 45,4. Dit seizoen staat de teller voor Benzema op 22 goals en elf assists in de Spaanse competitie.

Mariano Díaz kon als extra aanvaller na rust niet het verschil maken voor Real Madrid.
© Pro Shots
Mariano Díaz kon als extra aanvaller na rust niet het verschil maken voor Real Madrid.

Alternatieven
Met Mariano Díaz bracht Ancelotti een extra spits binnen de lijnen na rust. 'Het is wat het is: Ancelotti vertrouwde de aanval en een mogelijk comeback uiteindelijk toe aan Mariano', schreef Marca over de aanvaller die zelden speeltijd krijgt onder de Italiaan én ook nog niet scoorde dit seizoen. Díaz vond in maart 2020 nog wel het net voor Real in de thuiswedstrijd tegen Barcelona.

Dat Gareth Bale niet tot de selectie behoorde had volgens Ancelotti te maken met een blessure. 'Ik weet niet wat zijn blessure voor gevolgen heeft voor de wedstrijd met Wales (WK-play-off tegen Oostenrijk, red.), maar hij voelde zich niet goed', aldus Ancelotti over Bale, die dit seizoen één keer scoorde in vier LaLiga-duels.

LaLiga

Stand LaLiga 2021/2022

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
8
4
80-31
+49
86
2
Barcelona
38
21
10
7
68-38
+30
73
3
Atlético Madrid
38
21
8
9
65-43
+22
71
4
Sevilla
38
18
16
4
53-30
+23
70
5
Real Betis Sevilla
38
19
8
11
62-40
+22
65
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.