'Real Madrid wil niet gokken met Benzema in El Clásico'

Reacties

De kans is bijzonder klein dat Karim Benzema zondagavond aan de aftrap staat bij El Clásico. Volgens de laatste informatie uit Spanje wil Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti geen risico nemen met de 34-jarige Fransman.

'Real Madrid wil niet gokken met Benzema in El Clásico'
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
0 - 4
Barcelona
Barcelona

Benzema liep maandagavond in de uitwedstrijd tegen Real Mallorca een kuitblessure op. De schade is niet groot, maar het opstellen van Benzema in de kraker tegen Barcelona zou nog wel riskant zijn volgens de medische staf van Real. Het roept ook de vraag op: hoeveel is El Clásico waard voor Ancelotti en Benzema?

De goalgetter beleeft opnieuw een geweldig seizoen en staat na 34 optredens al op 32 treffers. Hij blonk anderhalve week geleden nog met het maken van een hattrick uit in de return tegen Paris Saint-Germain, in de gewonnen achtste finale van de Champions League. Voor Real staat op 6 april alweer de uitwedstrijd tegen Chelsea op het programma. Dat is het begin van de dubbele confrontatie in de kwartfinale.

In La Liga is de grootste druk weg bij de koploper. Real heeft een voorsprong van tien punten op Sevilla. De marge ten opzichte van Barça is al vijftien punten, maar de Catalanen hebben wel een wedstrijd minder gespeeld. Volgens Marca is door de sterke uitgangspositie van Real voor de finaleperiode van het La Liga-seizoen besloten om met Benzema geen risico te nemen in El Clásico. Hem volledig fit krijgen voor de beslissende wedstrijden in de Champions League heeft prioriteit.

Ancelotti heeft een aantal opties om Benzema te vervangen. Luka Jovic en Mariano Díaz zijn de reservespitsen in de selectie, maar Marco Asensio en Rodrygo kunnen ook als gelegenheidsspitsen fungeren. Mogelijk leveren de blessureproblemen bij Benzema ook een kans op voor Eden Hazard of Gareth Bale.

De hand van Xavi: waarom Memphis voorlopig reserve is
Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.