'Barça mag dromen van onmogelijk wonder na ontheiliging Bernabéu'

Reacties

Barcelona heeft zondag bij Real Madrid zichzelf weer op de kaart gezet. Volgens de Spaanse media mag de Catalaanse trots weer dromen van de titel, zij het met enige voorzichtigheid.

'Barça mag dromen van onmogelijk wonder na ontheiliging Bernabéu'
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
0 - 4
Barcelona
Barcelona

'Een wonder dat niet langer onmogelijk is', schrijft MARCA over de titelkansen voor Barcelona, dat zich aanvankelijk al gelukkig had mogen prijzen met een plaats bij de eerste vier. Nog steeds is een kampioenschap een 'utopie' maar inmiddels wel een droom die niet helemaal mag worden vergeten. 'Barcelona moet de druk houden op Real Madrid. Ze komen sterker uit El Clásico, Xavi's hand is onmiskenbaar en het moraal gaat door het dak.'

'Barcelona ontheiligt Bernabéu als vanouds', schrijft het Catalaanse Diario Sport over 'een magische avond in een gefrustreerd Bernabéu' van het opgeleefde Barcelona. 'Ze dansten met hun eeuwig rivaal. In een seizoen waarin geluk erg duur is, werd het publiek tot zwijgen gebracht in Bernabéu zoals het vroeger gebeurde voordat de beslissende fase van het seizoen inging.' Het riep herinneringen op aan de Catalaanse zege bij de aartsrivaal van 2009, met Pep Guardiola aan het roer. Toen werd voor het eerst in de Barcelona-historie de treble gehaald.

Volgens El Mundo Deportivo staat Barcelona met Xavi ook op de drempel van een nieuwe periode van succes, zoals dat van Guardiola. 'Het was een historische show in Santiago Bernabéu. Bij het Clásico-debuut van Xavi als coach voegde Barça meer dan drie punten toe met het pak slaag van Real Madrid. Het liet zien dat de coach op het punt is gearriveerd een tijdperk te markeren.'

Ook voor El Pais is die conclusie gerechtvaardigd. 'Barcelona heeft al eerder in Bernabéu de plek gevonden voor grote statements, voor het uitzetten van nieuwe lijnen en voor de bevestiging van een wederopstanding. Dat laatste was zondag het geval. Xavi's Barcelona vernietigde Real Madrid en deed dat met dezelfde honger als voor de bestuurlijke en financiële depressie om een wrede en trotse groet te brengen.'

In AS werd een parallel getrokken met de fameuze 0-5 onder leiding van Johan Cruijff, als speler. 'Barcelona heeft sindsdien elke vijf jaar zo'n klassieke oorwassing in Bernabéu. Ze draaiden het onderlinge resultaat na de heenwedstrijd om om te mogen dromen van een historische comeback, in een Clásico om niet te vergeten, behalve dan qua shirts', werd gewezen op de opvallende keuze van de tenues van beide teams.

Ook in het buitenland werden de verrichtingen van Barcelona gezien. Bayern-aanvaller Thomas Müller was in ieder geval onder de indruk.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.