Miljoenendeal Atlético: rasdribbelaar Matheus Cunha geeft kampioen iets extra's

Reacties

Atlético Madrid heeft woensdag de komst van Matheus Cunha afgerond. De 22-jarige aanvaller komt over van Hertha BSC en moet zorgen voor extra creativiteit in het aanvalsspel van De Rojiblancos.

Miljoenendeal Atlético: rasdribbelaar Matheus Cunha geeft kampioen iets extra's
© Pro Shots

Cunha was vorig seizoen een van de weinige lichtpuntjes bij Hertha, dat ondanks de enorme ambities lange tijd tegen degradatie vocht. Gedurende het afgelopen Bundesliga-seizoen zette de Braziliaan liefst 148 dribbels in, meer dan wie dan ook in de Duitse competitie.

In het soms vrij kleurloze elftal zorgde de Braziliaan vrijwel altijd voor vermaak met zijn explosiviteit, creativiteit en dreiging voor het doel. 'Hij is ons genie', zo omschreef Hertha-trainer Pál Dárdai zijn smaakmaker zelfs.

Volgens Spaanse media incasseert Hertha een bedrag tussen de 25 en 30 miljoen euro voor Cunha, die eerder deze maand olympisch goud won met de Braziliaanse ploeg. De Spaanse kampioen legde eerder al 35 miljoen euro op tafel om Rodrigo De Paul los te weken van Udinese.

De rasdribbelaars in de voorbije Bundesliga:

Speler Ingezette dribbels
Matheus Cunha (Hertha BSC) 148
Jadon Sancho (Borussia Dortmund) 147
Amine Harit (Schalke 04) 147
Leon Bailey (Bayer Leverkusen) 145
Ritsu Doan (Arminia Bielefeld) 142

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.