Atlético versterkt kampioensploeg met Messi-adjudant

Reacties

Atlético Madrid heeft zich versterkt met Rodrigo de Paul. De 27-jarige Argentijn komt voor een transfersom van 35 miljoen euro over van Udinese en heeft voor vijf jaar getekend in de Spaanse hoofdstad.

Atlético versterkt kampioensploeg met Messi-adjudant
© Pro Shots

Voor De Paul betekent de transfer naar Atlético een terugkeer naar Spanje. Hij speelde eerder voor Valencia, maar die club bleek voor hem niet de juiste springplank naar de Europese top. De Paul verruilde Valencia in de zomer van 2016 voor Udinese en groeide daar in de voorbije seizoenen uit tot een van de smaakmakers in de Serie A. De 28-voudig international scoorde vorig seizoen negen keer in de Italiaanse competitie en gaf tien assists.

De Paul heeft mooie weken achter de rug. Hij was basisspeler bij de Argentijnse nationale ploeg, die de Copa América heeft gewonnen door in de finale Brazilië te verslaan. De kersverse Atlético-aanwinst gaf de assist bij het winnende doelpunt van Ángel Di María. Tijdens het toernooi werd hij met zijn intelligente passes een van de belangrijkste aangevers voor Lionel Messi.

De landgenoot van Atlético-coach Diego Simeone is de eerste grote aanwinst voor volgend seizoen bij de Spaanse kampioen. De aanwezigheid van El Cholo was voor De Paul een belangrijke reden om voor Los Colchoneros te kiezen, vertelt hij op de clubsite: 'Geleid worden door een trainer als Simeone maakt me trots. Ik sta graag tot zijn beschikking, want toen ik opgroeide keek ik altijd naar hoe hij speelde bij de nationale ploeg.'

Atlético maakte onlangs al plaats in de selectie voor De Paul. Vitolo werd verhuurd aan Getafe, nadat hij in het kampioensjaar weinig indruk kon maken bij de ploeg van Simeone. Met De Paul bij het team wordt gehoopt op meer creatieve impulsen vanaf het middenveld. Zijn veelzijdigheid is een groot voordeel, de aankoop speelde in het verleden ook vaak als buitenspeler of valse spits.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.