Milan is met nipte zege genadig voor tandeloos Tottenham

Reacties

AC Milan heeft dinsdagavond met 1-0 gewonnen van Tottenham Hotspur. Al vroeg in de wedstrijd scoorde Brahim Díaz, waardoor de Italianen met een minieme voorsprong naar Londen terugreizen voor de return over drie weken.

Milan is met nipte zege genadig voor tandeloos Tottenham
© Pro Shots
AC Milan
AC Milan
1 - 0
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

Milan, voor het eerst in negen jaar present in deze fase van het toernooi en ongewijzigd ten opzichte van de vorige wedstrijd in de Serie A, kende een droomstart. Theo Hernández' inzet kon door Fraser Forster nog worden gekeerd, maar Brahim Díaz gooide alles in de strijd om in de rebound voor 1-0 te zorgen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Tottenham, met een handvol wijzigingen ten opzichte van de pijnlijke nederlaag bij Leicester City dit weekend, had het aanvankelijk moeilijk in het intimiderende San Siro. De Londenaren kregen het stilaan op de rit, en wisten vooral met spelhervattingen voor dreiging te zorgen. Echt alarmerend werd het echter niet, een kopbal van Eric Dier was het meest dreigende moment aan de kant van Antonio Conte voor wat betreft de eerste helft.

De tweede helft kende hetzelfde patroon. Tottenham presenteerde zich als een goed afgerichte Britse bulldog: af en toe eens blaffen, maar niet bijten. Cristian Romero mocht niet mopperen dat zijn stevige charge op Sandro Tonali ook na VAR-beraad niet meer dan een gele kaart opleverde. Het was symbolisch voor de tweede helft: veel duels op het middenveld, weinig tot geen vertier voor de beide doelen. Dat moest van invaller Charles De Ketelare komen.

De zomeraanwinst, overgekomen van Club Brugge, kent geen gelukkig debuutjaar in Italië en had hier een hoop critici het zwijgen kunnen opleggen. De jongeling kopte van dichtbij naast, zoals even later ook Malick Thiaw met het hoofd genadig was voor de Engelsen. Hoe duur die twee grote missers zijn, zal over drie weken blijken tijdens de return op Engelse bodem, want hier bleef het bij die ene goal.

Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.