Mexico neemt afscheid van 'beste bondscoach sinds tijden'

Reacties

Mexico moet op zoek naar een nieuwe bondscoach. Juan Carlos Osorio heeft na uitvoerig beraad met de nationale voetbalbond (FMF) besloten zijn aflopende contract niet te verlengen. De 57-jarige Colombiaan gaat mogelijk aan de slag in eigen land.

Mexico neemt afscheid van 'beste bondscoach sinds tijden'

Met Osorio neemt Mexico afscheid van de beste bondscoach sinds tijden, zo valt te lezen in een statement op de website van de bond. Sinds zijn aanstelling in 2015 won El Tri onder zijn leiding 33 van de 52 interlands, het beste winstpercentage van een bondscoach in 28 jaar.

Mexico bereikte de achtste finale op het WK in Rusland, waarin Brazilië met 2-0 te sterk was. Sinds 1994 was de laatste zestien altijd het eindstation. In de groepsfase maakte de ploeg van Osorio nog indruk door Duitsland met 1-0 te verslaan dankzij een goal van Hirving Lozano.

Hoewel de WK-vloek niet werd doorbroken, vertrekt de voorafgaand aan het toernooi nog zo bekritiseerde Osorio door de voordeur. In Colombia wordt hij genoemd als opvolger van bondscoach José Pékerman, die op zijn beurt in beeld is bij Argentinië na het ontslag van Jorge Sampaoli.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.