Mexico baalt van Neymar: 'Voetbal is voor mannen, niet voor clowns'

Juan Carlos Osorio heeft flink uitgehaald naar Neymar. De bondscoach van Mexico vindt dat de sterspeler van Brazilië zich gedraagt als een clown.

Mexico verloor maandagmiddag in de achtste finale van het WK met 2-0 van Brazilië. Neymar was met een doelpunt en een assist de grote man aan de kant van Seleção, maar na afloop ging het lang niet alleen over het goede spel van de speler van Paris Saint-Germain. In de 72ste minuut ging Miguel Layún buiten de lijnen op een voet van Neymar staan en de Braziliaan maakte veel theater.

Tot groot ongenoegen van Osorio. 'We hadden op dat moment de controle over de wedstrijd. Het is een grote schande dat er zo veel tijd verloren kan gaan door één speler. Het spel lag uiteindelijk wel vier minuten stil. Dat is geen goed voorbeeld voor de kinderen die kijken. Voetbal is een spel voor mannen, niet voor clowns.'

Sowieso was Osorio na de wedstrijd niet te spreken over de arbitrage. Scheidsrechter Gianluca Rocchi trok volgens de Mexicaanse bondscoach de Brazilianen voor. 'Brazilië was duidelijk de favoriet, de wedstrijd werd ook veel te vaak stilgelegd. Uiteindelijk denk ik dat beide partijen weinig voor elkaar onder deden. We hielden elkaar goed in balans. Uiteindelijk waren we in de afwerking niet scherp genoeg.'

'Mexico startte uitstekend aan de wedstrijd, we begonnen echt goed', vervolgde Osorio. 'We kunnen onszelf alleen het verwijt maken dat we de kansen die we creëerden niet hebben afgemaakt. En tegen een ploeg als Brazilië wordt het afgestraft als je zelf de mogelijkheden niet benut.'