Veelbesproken Neymar schiet Brazilië naar kwartfinale WK

Reacties

Brazilië heeft zich maandagmiddag ten koste van Mexico geplaatst voor de kwartfinale van het WK. Door de 2-0 winst zitten de Brazilianen voor het zevende WK op rij bij de laatste acht.

Veelbesproken Neymar schiet Brazilië naar kwartfinale WK

Vier jaar geleden troffen beide landen elkaar ook op het WK 2014, in de groepsfase werd het toen 0-0. In Samara stond Brazilië als groepshoofd van Poule E tegenover Mexico, de nummer twee van Poule F. Het waren echter de Mexicanen die in de openingsfase het initiatief namen.

Net als eerder tegen Duitsland ging Mexico brutaal op zoek naar de openingstreffer. Met name PSV-aanvaller Hirving Lozano zorgde voor veel dreiging. Na een minuut of 25 stichtte ook Brazilië voor het eerst gevaar via Neymar. Even later liet ook Philippe Coutinho zich zien, maar doelman Guillermo Ochoa toonde zich andermaal van wereldklasse op een WK.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na rust schakelde Brazilië een tandje bij en na zes minuten leidde dat tot een doelpunt. Neymar zette de aanval zelf op en speelde Willian aan met een hakje. De Chelsea-aanvaller snelde met een indrukwekkende versnelling langs Hugo Ayala en gaf laag voor op Neymar, die de bal binnengleed: 1-0. Het was alweer interlanddoelpunt nummer 57 voor de 26-jarige aanvaller.

Mexico kon in de tweede helft niet hetzelfde brengen als in de eerste helft. De ploeg van Juan Carlos Osorio kreeg wel mogelijkheden, maar speelde die niet goed uit. Omdat Ochoa ook bij pogingen van Neymar, Coutinho en Willian zijn doel schoonhield, bleef het evengoed lang spannend. Neymar liet zich ook nog even van zijn mindere kant zien na een domme actie van Miguel Layun. De rechtsback ging bewust op de enkel van Neymar staan, die vervolgens wel erg overdreven reageerde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de slotfase zorgde invaller Roberto Firmino voor de beslissing. Neymar ging alleen op Ochoa af, maar die tikte zijn inzet precies voor de voeten van de Liverpool-spits, die zo eenvoudig zijn eerste WK-doelpunt kon maken: 2-0. Het verzet van Mexico was daarmee definitief gebroken.

Door de nederlaag tegen Brazilië werd Mexico voor de zevende (!) keer op rij uitgeschakeld in de achtste finale van een WK. De Brazilianen voegen zich na Frankrijk, Uruguay, Rusland en Kroatië als vijfde land bij de kwartfinalisten. België en Japan bepalen maandagavond (20.00 uur) wie het tegen Brazilië opneemt in de kwartfinale.

'Neymar haalt de schijnwerpers van zijn acties af met zijn irritante gedrag'
'Het transferspel rond Lozano kan na prima WK beginnen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.