Márquez neemt na vijfde WK afscheid bij Mexico

Reacties

Rafael Márquez stopt als international van Mexico. Dat heeft de 39-jarige verdediger laten weten nadat hij met zijn land op het WK uitgeschakeld werd door Brazilië (2-0).

Márquez neemt na vijfde WK afscheid bij Mexico

Márquez begon tegen Brazilië verrassend in de basis en is met zijn 39 jaar en 139 dagen de op één na oudste veldspeler ooit op een WK. Alleen Stanley Matthews (39 jaar en 145 dagen) was ouder toen hij in 1954 namens Engeland in actie kwam tegen Zwitserland.

In totaal kwam Márquez, vooral bekend vanwege zijn tijd bij Barcelona, tot 144 interlands voor Mexico. In eigen land wordt de verdediger gezien als de beste speler die Mexico ooit gehad heeft. Márquez kwam op vijf WK's in actie voor zijn land en droeg maandag tegen Brazilië nog de aanvoerdersband.

Behalve Márquez heeft ook Oribe Peralta afscheid genomen van de Mexicaanse ploeg. De 34-jarige spits vindt het na 67 interlands en 26 goals welletjes geweest. 'Ik neem afscheid van de nationale ploeg, de grootste trots uit mijn carrière', aldus de speler van het Mexicaanse Club América.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.