'Met of zonder Messi: dit Barcelona zal de Champions League niet winnen'

Reacties

De toekomst van Lionel Messi houdt de gemoederen behoorlijk bezig. De Argentijnse superster zal vrijwel zeker gaan vertrekken bij Paris Saint-Germain en wordt veelvuldig in verband gebracht met een terugkeer naar Barcelona. Real Madrid-icoon Guti adviseert Messi om daarvan af te zien.

'Met of zonder Messi: dit Barcelona zal de Champions League niet winnen'
© Pro Shots

Messi (35) is bezig aan zijn tweede seizoen bij PSG, dat de aanvaller in de zomer van 2021 transfervrij overnam van Barcelona. Bij die club was Messi eerder uitgegroeid tot de beste voetballer van de wereld. Hij speelde liefst 778 wedstrijden voor Barcelona, waarin hij 672 doelpunten maakte. Met de Catalanen won Messi onder meer vier keer de Champions League.

Bij Barcelona zien ze Messi maar wat graag terugkeren naar het Camp Nou, maar lang niet iedereen is van mening dat dit een goed idee zou zijn. Zo denkt Guti dat Messi voor iets anders moet kiezen: en dat heeft niets te maken met het gevoel dat Guti heeft bij Barcelona's rivaal Real Madrid.

'Als ik Messi was, zou ik niet terugkeren naar Barcelona', vertelt Guti aan El Chiringuito. 'Hij heeft daar al alles gewonnen wat er te winnen valt. De uitdaging is op dit moment gewoon te groot. Met of zonder Messi: dit Barcelona zal de Champions League niet winnen.'

Messi ligt in Parijs onder vuur vanwege een ongeoorloofde trip naar Saoedi-Arabië en woensdag maakte een deel van de aanhang goed duidelijk dat zij helemaal klaar is met de Argentijn. Volgens de geruchten zijn er drie clubs in de race voor de zomerse komst van de zevenvoudig Ballon d'Or-winnaar: naast Barcelona zijn dat Inter Miami (VS) en Al-Hilal (Saoedi-Arabië).

'Om triest van te worden: geld harkende Messi en gênant Chelsea'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.