Met deze technische structuur gaat Ajax de transferzomer in

Reacties

Na roerige weken is er bij Ajax nu eindelijk duidelijkheid over de technische structuur, waarmee de Amsterdammers de cruciale transferzomer ingaan.

Met deze technische structuur gaat Ajax de transferzomer in

Alex Kroes is het met de club eens geworden over een terugkeer in de rol van titulair technisch directeur. Samen met Directeur Voetbal Marijn Beuker gaat Kroes het technisch beleid van Ajax vormgeven. Beuker is daarbij met name verantwoordelijk voor de beginfase: de profielschetsen en de compositie. Kroes zal als dealmaker vooral actief zijn in de eindfase: de onderhandelingen met spelers en trainers en hun entourage.

Door de functiewijziging van Kroes keert Kelvin de Lang terug in zijn oorspronkelijke functie als Hoofd Scouting. De Lang nam die rol in augustus op zich, maar werd na het ontslag van Sven Mislintat tijdelijk doorgeschoven tot technisch eindverantwoordelijke.

Dat beviel van beide kanten goed. Ook in zijn rol als Hoofd Scouting zal De Lang betrokken blijven bij het technische beleid en de recruitment. Ook voetbalcommissaris Danny Blind en adviseur Louis van Gaal denken daar actief over mee.

Lees op VI PRO een uitgebreid interview met Marijn Beuker, waarin de Directeur Voetbal vertelt over zijn voetbalvisie en de plannen voor deze zomer.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.