Oranje-tegenstander Oostenrijk selecteert 21 Bundesliga-spelers

Reacties

Bondscoach Franco Foda van Oostenrijk heeft maandagmiddag zijn EK-keurkorps gepresenteerd. Ten opzichte van de dertigkoppige voorselectie vielen vier spelers af: doelman Heinz Lindner, PSV-doelwit en vleugelverdediger Phillipp Mwene en de aanvallers Husein Balic en Adrian Grbic.

Oranje-tegenstander Oostenrijk selecteert 21 Bundesliga-spelers
© Pro Shots

De bekendste namen in de groep zijn die van David Alaba (nu nog Bayern München) en Marko Arnautovic (Shanghai Port). Laatstgenoemde kan een gevaarlijkspitsenkoppel gaan vormen met Sasa Kalajdzic van VfB Stuttgart.

De afvallers moeten wel beschikbaar blijven in geval van calamiteiten, iets dat ook geldt voor ex-Ajacied Maximilian Wöber. Liefst 21 van de 26 spelers verdienen hun brood in de Bundesliga.

Oostenrijk is op 17 juni de tweede opponent van Nederland in de groepsfase. Voor de medeorganisator van het EK 2008 begint het eindtoernooi op 13 juni met een duel met Noord-Macedonië. Op 21 juni is Oekraïne de opponent tijdens de laatste eersterondewedstrijd.

Het team van Foda speelt oefenduels met Engeland (2 juni) en Slowakije (6 juni).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Oostenrijk
Meer over Oostenrijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.