Oranje-opponent Oostenrijk maakt EK-voorselectie bekend

Reacties

Franco Foda heeft zijn dertigkoppige voorselectie voor het EK bekendgemaakt. De bondscoach van Oostenrijk, een van de tegenstanders van Oranje in Groep C, moet nog vier spelers laten afvallen.

Oranje-opponent Oostenrijk maakt EK-voorselectie bekend
© Pro Shots
Nederland
Nederland
2 - 0
Oostenrijk
Oostenrijk

Oostenrijk begint het EK op 13 juni tegen Noord-Macedonië. Vier dagen later staat het duel met Oranje, in de Johan Cruijff Arena, op het menu. Op 21 juni is Oostenrijk terug in Boekarest om het op te nemen tegen Oekraïne.

Bij de bekendmaking van de dertigkoppige voorselectie werd aangegeven dat Julian Baumgartlinger (Leverkusen), Marko Arnautovic (Shanghai SIPG) en Christoph Baumgartner (Hoffenheim) niet helemaal fit zijn. De komende weken moeten uitwijzen of zij het EK kunnen halen. Op 1 juni moet Foda zijn definitieve selectie van 26 spelers ingeleverd hebben.

Het Oostenrijkse keurkorps heeft in David Alaba de grote ster. Foda selecteerde ook twee verrassingen: Husein Balic (aanvaller LASK Linz) en Philipp Mwene (rechtsback FSV Mainz 05). Die laatste moet zijn debuut nog maken.

Voor het EK begint, werkt Oostenrijk nog twee oefenduels af. Op 2 juni wordt tijdens een trainingskamp gespeeld tegen Engeland. Vier dagen later is Slowakije de tegenstander. Daarna kan het vizier op Oranje en de andere groepsgenoten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Europees Kampioenschap

Stand Groep C Europees Kampioenschap 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
3
3
0
0
8-2
+6
9
2
Oostenrijk
3
2
0
1
4-3
+1
6
3
Oekraïne
3
1
0
2
4-5
-1
3
4
Noord-Macedonië
3
0
0
3
2-8
-6
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Oostenrijk
Meer over Oostenrijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.