Messi redt wederom worstelend PSG met heerlijke Panenka-pingel

Paris Saint-Germain had het dinsdag niet makkelijk tegen RB Leipzig, maar won uiteindelijk wel. De Franse grootmacht (waar Georginio Wijnaldum op de bank begon en Neymar ontbrak) had daar de tandem Lionel Messi/Kylian Mbappé voor nodig.

PSG
PSG
3 - 2
RB Leipzig
RB Leipzig

Beide steenrijke ploegen lieten zich in het eerste en tweede groepsduel aardig verrassen door Club Brugge, dat eerder op de dinsdagavond juist een pak slaag had gekregen van Manchester City (1-5). PSG kwam in België niet verder dan een gelijkspel, terwijl de Duitsers een speelronde later thuis zelfs verloren. Zeker Leipzig kon een overwinning dus goed gebruiken, maar die kwam er niet.

Het was de thuisploeg die al vroeg de leiding nam. Op de counter ging PSG ervandoor, Mbappé trok vanaf links naar binnen en schoot de bal met rechts vervolgens droog in de korte hoek. RB Leipzig verstopte zich echter allerminst en kwam op 1-1 via André Silva, die bij de tweede paal een uitstekende voorzet van Angeliño binnentikte. Kort voor rust kwam PSG goed weg toen Leipzig-middenvelder Christopher Nkunku (nota bene ex-PSG en geboren in Parijs) de bal maar net naast schoot.

Hoofdrolspelers en secondant
Dat had een waarschuwing moeten zijn, maar PSG liep na rust toch in het mes: Nordi Mukiele volleerde schitterend raak uit weer een voorzet van Angeliño. De 1-2 past perfect in het beeld van de laatste weken, waarin de Parijzenaars ook allerminst wisten te overtuigen tegen Angers SCO en Stade Rennes. Nadat Wijnaldum na een uur was ingevallen, draaide PSG het dankzij hoofdrolspeler Messi (en zijn secondant Mbappé) echter alsnog om.

Eerst pikte de Franse aanvaller een foute terugspeelbal op en bediende de Argentijn, die de paal raakte en doodleuk zelf de rebound binnentikte. Na een overtreding op Mbappé kreeg PSG in de 73ste minuut zelfs een penalty, die Messi met een Panenka'tje benutte voor 3-2. Daar bleef het bij, omdat Mbappé in blessuretijd een penalty over het doel joeg. Door de nederlaag heeft Leipzig een wonder nodig om nog te overwinteren in de CL.