Balans ver te zoeken bij sterren PSG tijdens pijnlijke eerste nederlaag

Reacties

Paris Saint-Germain heeft zondag voor het eerst dit seizoen punten verspeeld in de Ligue 1. De sterrenformatie van trainer Mauricio Pochettino verloor op bezoek bij Stade Rennes. Basisklanten Lionel Messi, Kylian Mbappé en Neymar konden hun stempel niet op de wedstrijd drukken.

Balans ver te zoeken bij sterren PSG tijdens pijnlijke eerste nederlaag
© Pro Shots
Rennes
Rennes
2 - 0
PSG
PSG

Zowel Rennes als PSG was afgelopen week in Europa actief. Waar Rennes met 1-2 won bij Vitesse, was PSG thuis met 2-0 te sterk voor Manchester City. Messi maakte in dat duel zijn eerste goal voor zijn nieuwe club en stond ook zondag in Rennes in de basis. Dat gold ook voor Mbappé, Neymar én Ángel Di María. Georginio Wijnaldum zat op de bank.

Bij Rennes waren de ogen onder andere gericht op Kamaldeen Sulemana, die ook tegen Vitesse uitblonk. De Ghanees die in de zomer nog op weg leek naar Ajax stichtte tegen PSG gevaar en schoot na twintig minuten net naast na een goede solo. Messi was aan de andere kant dicht bij een goal. De Argentijn schoot een vrije trap tegen de lat.

Vervolgens kreeg PSG vlak voor en vlak na rust een dreun te verwerken. Gaëtan Laborde opende de score door uit een perfecte voorzet van Sulemana raak te schieten. Laborde zorgde daarna voor de assist op de 2-0. De tweede helft was achttien seconden oud toen Rennes de score verdubbelde. Laborde had alle ruimte aan de rechterkant en gaf voor op Flavien Tait, die met een intikker voor 2-0 zorgde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

PSG moest zo flink aan de bak en leek halverwege de tweede helft iets terug te doen via Mbappé. De sterspeler scoorde ook, maar door zijn treffer ging een streep doordat de VAR buitenspel constateerde. Kort daarna schoot Mbappé over het doel en krulde Messi een vrije trap net naast. Zo bleef het dus opnieuw bij 2-0 voor Rennes.

Wijnaldum mocht een kwartier voor tijd nog invallen, maar met hem op het veld slaagde PSG er ook niet meer in om te scoren. Rennes hoopte via een strafschop de score nog verder uit te breiden, maar scheidsrechter Ruddy Buquet trok na het zien van de beelden zijn beslissing om de bal op de stip te leggen in. PSG staat ondanks de nederlaag nog wel bovenaan in de Ligue 1 met 24 punten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.