Primeur Messi geeft zege PSG op Manchester City glans

Alle ogen waren dinsdag gericht op de 'cash clash' tussen Paris Saint-Germain en Manchester City. Met zijn eerste doelpunt in dienst van PSG bezegelde uitgerekend Lionel Messi het lot van zijn oude leermeester Pep Guardiola. Club Brugge, na de loting aangeduid als het lelijke eendje in Groep A, stuntte op bezoek bij RB Leipzig opnieuw.

PSG
PSG
2 - 0
Manchester City

Bij PSG koos trainer Mauricio Pochettino voor de zo gevreesde voorhoede, bestaande uit Kylian Mbappé, Neymar en de weer fitte Messi. Georginio Wijnaldum zou in de tweede helft invallen, maar moest opnieuw genoegen nemen met een plek op de bank. Dat gold bij de bezoekers ook voor Nathan Aké, die moest toezien hoe Rúben Dias en Aymeric Laporte de voorkeur kregen in het hart van de verdediging.

Het duel werd al vroeg opengebroken door Idrissa Gueye. De Senegalees, afgelopen weekend tegen Montpellier ook al goud waard voor PSG, profiteerde van slap ingrijpen bij Manchester City en joeg de bal kiezelhard in de kruising (1-0).

Twee keer op de lat
Na de Parijse openingstreffer nam City het heft in handen. De ploeg van Pep Guardiola was halverwege de eerste helft heel dicht bij de gelijkmaker, maar Bernardo Silva kreeg de bal op miraculeuze wijze niet in het doel. Sterling kopte eerst nog op de lat en de rebound leek vervolgens een makkie voor Bernardo Silva, maar de Portugees presteerde het om de bal ook tegen het aluminium te werken. Op slag van rust ontsnapte City nog aan een rode kaart, toen Kevin De Bruyne hard doorging op doelpuntenmaker Gueye. Arbiter Carlos Del Cerro Grande spaarde de Belg en hield het bij geel.

Messi staat op
Zonder echt gevaarlijk te worden bleef City na de pauze aandringen. Het hoogtepunt van het duel volgde een kwartier voor tijd, toen Messi het plotseling op zijn heupen kreeg. De Argentijn zette een versnelling in, zocht de combinatie met Neymar en schoot vervolgens heerlijk raak in de rechterbovenhoek (2-0). Voor Messi was het in zijn vierde wedstrijd zijn eerste doelpunt in het shirt van PSG.

Na het doelpunt van de de 34-jarige aanvaller was het verzet van City definitief gebroken en kwam de Parijse voorsprong geen moment meer in gevaar.

RB Leipzig
RB Leipzig
1 - 2
Club Brugge
Club Brugge

Na de loting voor de groepsfase van de Champions League werd Club Brugge aangeduid als het lelijke eendje in Groep A. De Belgische kampioen zou geen schijn van kans hebben tegen Manchester City, Paris Saint-Germain en RB Leipzig, maar niets blijkt minder waar.

Club Brugge hield in de eerste speelronde PSG al in toom en zorgde dinsdag voor een nieuwe stunt door op vreemde bodem met 1-2 te winnen van RB Leipzig. De Duitsers kwamen nog vroeg op voorsprong via Christopher Nkunku, maar door doelpunten van Hans Vanaken en Mats Rits kantelden de bezoekers het duel nog voor rust.

Noa Lang dacht het duel in de tweede helft in het slot te gooien, maar de Nederlander zag zijn treffer worden afgekeurd. De vreugde was er niet minder om bij Club Brugge, dat door de nederlaag van City over de Engelsen heenklimt. PSG gaat op doelsaldo aan de leiding.