Club Brugge stunt tegen PSG, Aké leidt doelpuntrijke zege City in

Club Brugge heeft in de Champions League woensdag voor een verrassing gezorgd door het sterrenensemble van Paris Saint-Germain in bedwang te houden. Ondanks het meespelen van Kylian Mbappé, Neymar en Lionel Messi bleven de bezoekers op een gelijkspel steken. Mede dankzij Nathan Aké won Manchester City in een doelpuntrijk duel van RB Leipzig.

Club Brugge
Club Brugge
1 - 1
PSG
PSG

De strijd tussen Club Brugge en Paris Saint-Germain was op voorhand een ongelijke. De bezoekers traden in het Jan Breydel Stadion voor het eerst aan met de droomhoede bestaande uit Kylian Mbappé, Neymar en Messi, maar het was Ander Herrera die namens PSG de score opende. De Spanjaard schoof de bal na een kwartier spelen rustig langs Simon Mignolet.

Club Brugge gaf zich niet gewonnen en beet in het vervolg brutaal van zich af. Dat resulteerde na een klein half uur in de verdiende gelijkmaker van Hans Vanaken. De voormalig jeugdspeler van PSV was het eindstation van een door Noa Lang ingeleide aanval.

Na rust bleef Club Brugge druk houden op het doel van PSG, dat Mbappé geblesseerd zag uitvallen. Een kwartier voor tijd was Lang op spectaculaire wijze zelfs dicht bij de voorsprong, maar de Nederlander zag zijn omhaal net naast het doel van Keylor Navas verdwijnen. In de absolute slotfase drong PSG nog aan, maar de Fransen konden een (kleine) blamage niet voorkomen.

Georginio Wijnaldum maakte het eindsignaal overigens niet mee. De Nederlander begon in de basis bij de bezoekers, maar werd in de rust gewisseld. Bij Club Brugge bleven Ruud Vormer en Bas Dost negentig minuten op de bank.

Manchester City
6 - 3
RB Leipzig
RB Leipzig

Pep Guardiola had bij Manchester City een basisplaats ingeruimd voor Nathan Aké, die een centraal verdedigingsduo vormde met Rúben Dias. De Nederlander deed na een kwartier van zich spreken door de openingstreffer voor zijn rekening te nemen. Uit een hoekschop van Jack Grealish kopte Aké hard en overtuigd raak.

Zijn treffer bleek het startschot voor een doelpuntrijke eerste helft. City verdubbelde de voorsprong door een eigen doelpunt van Nordin Mukiele (2-0), maar de Franse verdediger herstelde zijn fout enigszins door voor de assist te zorgen bij de aansluitingstreffer. Die kwam op naam van Christopher Nkunku (2-1). Op slag van rust liep City toch weer weg, toen de VAR constateerde dat Lukas Klostermann hands had gemaakt. Riyad Mahrez benutte het buitenkansje.

Na een bijzondere valpartij van Kevin De Bruyne zorgde Nkunku voor de volgende Duitse aansluitingstreffer. De hoop van Leipzig op een resultaat was van korte duur, omdat Grealish zijn Europese debuut opluisterde met een fraai doelpunt (4-2). De Engels international kapte naar binnen en krulde de bal met veel gevoel in de rechterhoek.

Met de treffer van Grealish leek City Leipzig definitief in de tang te hebben, maar bij de Duitsers wist Nkunku van geen ophouden. De Fransman tekende voor een officieuze hattrick (4-3). De volgende prachtige treffer kwam op naam van João Cancelo, die van afstand hard en doeltreffend uithaalde.

Het slotakkoord was voor invaller Gabriel Jesus, die vlak voor tijd de zesde Engelse treffer liet aantekenen. Voormalig PSV'er Angeliño liep kort daarvoor tegen zijn tweede gele kaart aan tegen zijn oude club.