Club Brugge-directeur waakt voor Messi-mania: 'Ga dan naar fandag PSG'

Reacties

De komst van Paris Saint-Germain naar Club Brugge maakte al het nodige los qua media-aandacht, maar Club Brugge-directeur Vincent Mannaert hoopt niet dat de spelers van de Belgische club meegaan in de 'Messi-mania'. 

Club Brugge-directeur waakt voor Messi-mania: 'Ga dan naar fandag PSG'
© Pro Shots
Club Brugge
Club Brugge
1 - 1
PSG
PSG

Mannaert herinnert zich dat Messi eind augustus na zijn debuut voor PSG in de Ligue 1 al op het veld op de foto ging met Stade de Reims-keeper Predrag Rajkovic en diens zoontje. Verschillende Reims-spelers, onder anderen Mitchell van Bergen, hoopten vervolgens het shirt van de Argentijn te bemachtigen, maar die gaf aan het tricot zelf te willen houden.

'Wij mogen niet in een soort idolatrie vervallen. Ik wil niet zien dat spelers in de rust al om een truitje bedelen. Sorry, ga dan naar de fandag van PSG en vraag daar je foto. Als prof is het je job je tegenstander te verslaan. Dan helpt het niet om een foto of een truitje te vragen', vertelt Mannaert tegenover de Gazet van Antwerpen.

De directeur van Club Brugge hoopt dat iedereen bij de thuisclub met beide voeten op de grond blijft staan rond de ontmoeting met de sterrenformatie van PSG. 'De ontvangst is niet anders dan vorige keer. Lionel Messi wordt hier op dezelfde manier ontvangen als elke andere tegenstander. Hij zal in dezelfde kleedkamer douchen en hetzelfde traject bewandelen als vorige vrijdag de spelers van Oostende.'

'Ook Real Madrid speelde hier, maar dit is een andere dimensie. De eerste keer Messi in België, de eerste keer Messi in de Champions League in een ander shirt dan dat van Barcelona, de eerste keer Messi, Neymar en Mbappé samen. Zou dit zijn vierde match zijn, het zou al minder uniek zijn', besluit Mannaert.

Messi-mania bij Leverkusen
De boodschap van de directeur van Club Brugge doet denken aan de woorden van Rudi Völler, directeur van Bayer Leverkusen, in februari 2012. Toen ontstond er bij spelers van Leverkusen een ware run op het shirt van Messi. In de rust van het Champions League-duel tussen Leverkusen en Barcelona wist Manuel Friedrich het shirt van Messi in handen te krijgen en na afloop was Michal Kadlec de gelukkige. Gonzalo Castro sprak na afloop in de media zijn teleurstelling uit dat hij geen shirt van Messi wist te bemachtigen.

Dat meerdere Leverkusen-spelers zo druk waren met de Argentijn stoorde Völler na de 1-3 nederlaag. 'Negentig procent van ons team was op de wedstrijd gefocust. Wat die paar spelers gedaan hebben, is duidelijk teveel van het goede. Ik kan vast garanderen dat Friedrich en Kadlec hun Messi-shirt niet zullen houden. Die gaan we ter veiling aanbieden voor het goede doel', zei Völler destijds in gesprek met Bild.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.