Aké laat zich met goal zien aan Guardiola na pijnlijke start seizoen

Reacties

Nathan Aké heeft woensdagavond in de Champions League zijn tweede doelpunt in dienst van Manchester City gemaakt. De Nederlandse verdediger kopte zijn club op voorsprong in de Champions League-wedstrijd tegen RB Leipzig.

Aké laat zich met goal zien aan Guardiola na pijnlijke start seizoen
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
6 - 3
RB Leipzig
RB Leipzig

In de zestiende minuut was het raak voor Aké, die het luchtduel in het strafschopgebied won na een corner van Jack Grealish. Via de lat viel de openingstreffer binnen voor Aké, die nog pijnlijk aan het seizoen begonnen was.

In de strijd om het Community Shield kreeg Aké eveneens een basisplaats van manager Pep Guardiola, maar in de slotfase ging de Oranje-international gigantisch in de fout. Hij verslikte zich tijdens de finale tegen Leicester City in een terugspeelbal en moest die fout uiteindelijk bekopen met een penalty tegen. Kelechi Iheanacho maakte na de overtreding van Aké de enige treffer van de wedstrijd, waardoor Man City kon fluiten naar de eerste prijs van het seizoen.

Man City is naast RB Leipzig ook aan Paris Saint-Germain en Club Brugge gekoppeld in Groep A van de Champions League. Eind september staat de kraker tegen PSG, waar Lionel Messi, Kylian Mbappé en Neymar woensdagavond de aanval vormen, op het programma.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.