Keane bikkelhard voor Aké: 'Dit bewijst dat hij tekort komt'

Reacties

De strijd om het Community Shield werd zaterdagavond beslist via een door Nathan Aké weggegeven penalty. De analisten waren genadeloos voor de Nederlandse verdediger van Manchester City.

Keane bikkelhard voor Aké: 'Dit bewijst dat hij tekort komt'
© Pro Shots
Leicester City
Leicester City
1 - 0
Manchester City
Manchester City

Het ging voor de regerend landskampioen en Aké fout in de slotfase van de wedstrijd. De centrumverdediger, die naast Rúben Dias stond, verslikte zich in een terugspeelbal en probeerde zijn fout te corrigeren met een ingreep (zie video onder). Kelechi Iheanacho ging over het been van Aké en benutte enkele minuten later zelf de strafschop.

'Dit zijn belangrijke kansen voor dit soort spelers en het bewijst aan Guardiola dat Aké tekort komt voor Manchester City', is Roy Keane bikkelhard in zijn commentaar voor ITV. Ook analisten Ian Wright en Emile Heskey zagen een pover optreden van Aké: 'Hij moet weten dat hij op zo'n moment scherp moet zijn. Het is een domme overtreding en absoluut een penalty', vindt de oud-spits van onder andere Arsenal. Heskey zag ook geen scherpte bij Aké. 'Als je een kans krijgt, moet je indruk maken. Hij was gewoon niet klaar voor die bal.'

Aké kreeg in de seizoensouverture een kans van Guardiola, die nog geen beroep kon doen op bijvoorbeeld Kyle Walker, John Stones en Aymeric Laporte. Volgende week zondag begint de kampioen van vorig seizoen met een lastige wedstrijd aan het seizoen: Tottenham Hotspur is in Londen de tegenstander.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.