Leicester City grijpt Community Shield na negatieve hoofdrol Aké

Reacties

Leicester City heeft zaterdag de 99ste editie van het Community Shield gewonnen. De winnaar van de FA Cup versloeg landskampioen Manchester City na een misrekening van Nathan Aké.

Leicester City grijpt Community Shield na negatieve hoofdrol Aké
Leicester City
Leicester City
1 - 0
Manchester City
Manchester City

Op Wembley was de volledige capaciteit toegestaan, maar het iconische stadion zat bij lange na niet vol voor de officiële aftrap van het Engelse voetbalseizoen.

De toegestroomde bezoekers zagen dat Manchester City zonder Jack Grealish startte. Pep Guardiola had wel een basisplaats in petto voor Nathan Aké en debutant Sam Edozie. Leicester City begon met nieuweling Ryan Bertrand in de basis, terwijl Harvey Barnes terugkeerde na een hardnekkige knieblessure.

Vardy en Guardiola
Leicester City was aanvankelijk de bovenliggende partij en kreeg verschillende kansen. Met name Jamie Vardy had het vizier zo vroeg in het seizoen nog niet op scherp staan. De spits liet na te profiteren van de defensieve slordigheden van City, die Pep Guardiola tot waanzin leken te drijven. De Spaanse oefenmeester zag een woedeuitbarsting richting arbiter Paul Tierney bestraft worden met een gele kaart.

In een duel dat na de pauze rustig voortkabbelde vormde het debuut van Grealish een van de spaarzame lichtpuntjes. De Engels international loste na een goed uur spelen Edozie af en kreeg een warme ontvangst van de City-fans, die zagen dat hun club in de stromende regen niet bij machte was om Leicester van zich af te schudden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bij een van de spaarzame uitbraken van Leicester City zag Nathan Aké zich pal voor tijd genoodzaakt om in zijn eigen zestien aan de noodrem te trekken. De Nederlander nam de bal verkeerd aan en moest zijn fout corrigeren met een overtreding. Scheidsrechter Tierney was onverbiddelijk en wees gedecideerd naar de stip. Uitgerekend voormalig City-speler Kelechi Iheanacho deed zijn oude ploeg de das om en liet de enige treffer van de wedstrijd noteren (1-0).

Voor Leicester City is het de tweede Community Shield-eindzege. In 1971 waren The Foxes in de finale te sterk voor Liverpool.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.