Messi maakt knieval om tweejarige schorsing af te wenden

Reacties

Lionel Messi heeft per brief zijn excuses overgebracht aan de Zuid-Amerikaanse federatie CONMEBOL. De Argentijnse ster liet zich verbaal gaan na de troostfinale van het toernooi om de Copa América en beschuldigde de federatie van partijdigheid.

Messi maakt knieval om tweejarige schorsing af te wenden

Na afloop van de 2-1 zege op Chili weigerde Messi, die tijdens het duel met rood was weggestuurd, zijn bronzen medaille op te halen. 'Ik ben heel erg boos, want ik verdiende die rode kaart niet. We verlaten dit toernooi met het gevoel dat we gewoon niet in de finale mochten komen', foeterde Messi.

'Ik heb het al eerder gezegd: er is een boel corruptie binnen de scheidsrechterswereld. De Copa is zo ingericht dat Brazilië moet winnen', voegde de aanvaller eraan toe. Met zijn boze woorden riskeerde Messi een zware schorsing, tot een maximum van twee jaar.

De Argentijnse krant La Nacíon schrijft zaterdag dat de Argentijnse nationale bond (AFA) een brief met verontschuldigingen van Messi naar de ethische commissie van de CONMEBOL heeft gestuurd. De bond wijst erop dat Messi zich in een stressvolle situatie bevond en in het heetst van de strijd zijn uitspraken deed.

Daarnaast, betoogt de bond, had Messi het met zijn verbale tirade niet voorzien op één persoon, maar op de algehele arbitrage gedurende het toernooi.

De AFA is ook van mening dat een schorsing van twee jaar buiten alle proporties zou zijn. Mocht de Zuid-Amerikaanse koepel toch vinden dat Messi gestraft moet worden, dan vindt de AFA een waarschuwing of boete zwaar genoeg.

Tot slot benadrukt de AFA dat scheidsrechter Roddy Zambrano zijn controversiële beslissingen tijdens de wedstrijd niet wilde dubbelchecken met de VAR. Bovendien trok de VAR zelf ook niet aan de bel om Zambrano nog eens rustig naar de ruzie tussen Messi en Gary Medel (die ook rood kreeg) te kijken.

Welke woorden Messi zelf gebruikt in de excuusbrief laat La Nacíon niet weten. Zelf wil hij in de eerstvolgende interland, op 5 september tegen Chili, graag weer binnen de lijnen komen. Of de CONMEBOL voor die tijd het dossier al gesloten heeft is niet bekend.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Argentinië
Meer over Argentinië
Meer Copa América
Meer over Copa América
Meer L. Messi
Meer over L. Messi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.