Copa-tirade levert Messi alsnog zwaardere schorsing op

Reacties

Lionel Messi mag de komende drie maanden niet in actie komen voor Argentinië en moet een fikse boete betalen. De verbale uitbarsting van de aanvoerder van La Albiceleste heeft in tweede instantie alsnog een langer staartje gekregen.

Copa-tirade levert Messi alsnog zwaardere schorsing op

In de troostfinale van het toernooi om de Copa América (2-1 winst op Chili) kreeg Messi afgelopen zomer een - in zijn ogen zwaar onterechte - rode kaart. Dat was voor de ster van Barcelona, die eerder al had geklaagd over de arbitrage, de bekende druppel. 'Ik heb het al gezegd: er is een boel corruptie binnen de scheidsrechterswereld. De waarheid moet naar boven komen', zo haalde hij na de wedstrijd hard  uit.

Nadat hij per brief zijn excuses had aangeboden aan de Zuid-Amerikaanse voetbalbond CONMEBOL, kreeg hij een milde schorsing van één wedstrijd (in de WK-kwalificatie) en een boete van ongeveer 1.300 euro. Dat was een meevaller, omdat eerder werd gesproken over een schorsing voor twee jaar.

Nu is die aanvankelijke schorsing echter alsnog verhoogd. Messi mag drie maanden geen wedstrijden spelen voor zijn land, waardoor hij de vriendschappelijke interlands met Chili (5 september), Mexico (10 september) en Duitsland (9 oktober) mist, alsmede één kwalificatieduel voor het WK van 2022 in Qatar. Die cyclus start in maart 2020. Bovendien moet hij omgerekend zo'n 45 duizend euro betalen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.