Argentijnen halen opgelucht adem door milde straf voor Messi

Reacties

Lionel Messi heeft slechts een schorsing van één duel en een kleine geldboete overgehouden aan zijn rumoerige einde van de Copa América. De sterspeler van Argentinië kreeg rood in de laatste wedstrijd en klaagde over partijdigheid.

Argentijnen halen opgelucht adem door milde straf voor Messi

Messi kreeg in de gewonnen troostfinale tegen Chili rood na een aanvaring met Gary Medel. De aanvaller had eerder al geklaagd over de arbitrage bij het Zuid-Amerikaanse toernooi. Het niveau van de scheidsrechters was in zijn ogen bedroevend, bovendien waren ze partijdig. Messi kwam onlangs terug op die woorden, waarschijnlijk uit vrees voor een zware schorsing. Hij bood per brief zijn excuses aan bij de Zuid-Amerikaanse federatie CONMEBOL.

Even werd nog gesproken over een schorsing van twee jaar, maar de poging tot damage control van Messi en de Argentijnse bond is gelukt. De vedette mist door een schorsing van één wedstrijd slechts de eerste WK-kwalificatiewedstrijd op weg naar het eindtoernooi in 2022 in Qatar. Daarnaast moet hij een boete van omgerekend iets meer dan 1.300 euro betalen.

Het Copa América-toernooi was voor Messi een nieuwe deceptie in zijn interlandcarrière. Op 32-jarige leeftijd wacht de linkspoot nog altijd op zijn eerste grote prijs met Argentinië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.