Koekje van eigen deeg voor Messi: 'Toen sprak hij ook niet over corruptie'

Reacties

Lionel Messi moet het ontgelden na zijn uitspraken over corruptie op de Copa América. De Brazilianen, die zondag de eindzege grepen, vinden ze triest en hypocriet.

Koekje van eigen deeg voor Messi: 'Toen sprak hij ook niet over corruptie'

Messi was boos over de optredens van de arbitrage op het toernooi, met name over dat van Roddy Zambrano tijdens de 2-0 nederlaag tegen Brazilië in de halve finale en dat van Mario Diaz de Vivar in de troostfinale tegen Chili (2-1 winst voor Argentinië).

In die laatste wedstrijd kreeg Messi een makkelijk gegeven rode kaart. 'We verlaten dit toernooi met het gevoel dat we gewoon niet in de finale mochten komen. Ik heb het al eerder gezegd: er is een boel corruptie binnen de scheidsrechterswereld', luidde de kern van zijn uitspatting na afloop.

Na de 3-1 zege op Peru in de finale reageerde de Braziliaanse verdediger Thiago Silva tegenover de pers op Messi's woorden. 'Ik denk niet dat hij het heeft gezegd om ons pijn te doen. Maar we vinden het wel triest, want in de wedstrijd die we (Paris Saint-Germain, red.) met 6-1 verloren van Barcelona bespeelde hij de scheidsrechter. Dat vond ik belachelijk. Maar we hebben toen niet gezegd dat de scheidsrechter in het voordeel van Barcelona floot. Ik vind dat je respect moet tonen. Brazilië heeft niet zomaar vijf sterren gepakt, geen enkele daarvan is gestolen. Die hebben we verdiend op het veld.'

Net als Thiago Silva verwijst Marquinhos naar het verleden. 'Messi is een goed persoon, maar zijn statements zijn ongelukkig en wij Brazilianen konden ze niet waarderen. Op het WK hebben we ook op zo'n manier van België verloren en er zijn ook arbitrale dwalingen voorgekomen in zijn voordeel bij Barcelona. Toen heb ik hem ook niet over corruptie horen praten.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Argentinië
Meer over Argentinië
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.