Tite kapittelt Messi na Braziliaans Copa América-succes

Reacties

Het Copa América-succes van Brazilië moet in de ogen van Dani Alves en Tite niet bezoedeld worden voor de bijtende kritiek van Lionel Messi.

Tite kapittelt Messi na Braziliaans Copa América-succes

Met de Copa América op zak (3-1 tegen Peru) maakte Tite van de gelegenheid gebruik om zijn ongenoegen over het gedrag van Lionel Messi te ventileren. 'Deze buitengewone speler moet meer respect hebben en moet zijn verlies accepteren', zei de bondscoach over de Argentijnse aanvaller.

Messi had een dag eerder na de troostfinale de medailleceremonie geboycot als protest tegen de arbitrage en de vermeende corruptie tijdens het Copa América-toernooi. Volgens de Barcelona-ster was de uitkomst van het toernooi al bekend. 'Ik denk dat Brazilië kampioen wordt. Dit toernooi wordt toegewerkt naar Brazilië', zo gooide de Argentijn zijn frustratie over het verloop van het Zuid-Amerikaanse kampioenschap op tafel.

De Braziliaanse bondscoach vond de rode kaart voor Messi in de troostfinale ook te zwaar. 'Hij werd onterecht uit het veld gestuurd. Het was een gele kaart. Maar je moet zorgvuldiger je woorden kiezen.'

Ook Dani Alves achtte de woorden van zijn oude teamgenoot niet op z'n plaats. 'Ik ben het niet eens met wat Messi heeft gezegd. We hebben hier professionals die er hard voor hebben gewerkt en voor hebben gevochten. Brazilië heeft Argentinië in de halve finale terecht verslagen', aldus de routinier na het veroveren van zijn veertigste prijs. 'Dit is een bijzondere prestatie. We moeten niet denken wat anderen zeggen, ook al is dat Messi.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.