Gabriel Jesus krijgt forse schorsing na misdragingen in Copa-finale

Reacties

Gabriel Jesus heeft een forse schorsing aan zijn broek gekregen naar aanleiding van zijn gedrag na zijn rode kaart in de Copa América-finale tegen Peru (3-1). Als Brazilië niet in beroep gaat, moet de Manchester City-spits twee maanden vanaf de zijkant toekijken. 

Gabriel Jesus krijgt forse schorsing na misdragingen in Copa-finale

Met een assist én een goal had Jesus een groot aandeel in de met 3-1 gewonnen finale tegen Peru. Toch verliet de Manchester City-spits op 7 juli na zeventig minuten in tranen het veld van Estádio do Maracanã. De 22-jarige aanvaller ging bij een stand van 2-1 een luchtduel aan met Carlos Zambrano, waarna laatstgenoemde naar de grond ging. Arbiter Roberto Tobar uit Chili was resoluut: tweede gele, en dus rode, kaart. 

Jesus liet vervolgens zijn emoties de vrije loop. Hij maakte de nodige handgebaren en zou daarmee geïnsinueerd hebben dat de Chileense arbiter omgekocht was. Ook het televisiescherm van de Video Assistent Referee (VAR) aan de zijkant van het veld (zie video onderaan) én een waterzak moesten het ontgelden, waarna de spits van The Citizens in tranen het restant van de wedstrijd vanuit de catacomben bekeek. Hij zag dat Brazilië door een goal van Richarlison uiteindelijk met 3-1 won van Peru en daarmee voor het eerst sinds 2007 de Copa América won.

'Ik wil mijn excuses aanbieden aan de mensen die dichtbij stonden', zei de spits na afloop. 'Ik had zomaar iemand kunnen verwonden, ik ben blij dat dit niet gebeurd is. De scheidsrechter maakte een verkeerde beslissing, in mijn ogen was het geen rode kaart. Daarna was het vooral een mix van emoties en boosheid. Hier moet ik van leren en volwassener worden.'

Zijn excuses hebben niet geholpen. Naast de schorsing moet Jesus ook een boete van zo'n 27 duizend euro betalen voor zijn gedrag. Als Brazilië niet in beroep gaat, mist Jesus de oefenduels met Colombia en Peru alsmede twee nog te plannen wedstrijden in oktober.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.