Messi komt na nieuw huzarenstukje met verklaring voor valse WK-start

Reacties

Lionel Messi nam Argentinië zaterdag tegen Mexico op een cruciaal moment bij de hand. De aanvoerder van de Argentijnen merkt dat zijn ploeggenoten met veel druk op de schouders zijn afgereisd naar Qatar.

Messi komt na nieuw huzarenstukje met verklaring voor valse WK-start
© Pro Shots
Argentinië
Argentinië
2 - 0
Mexico
Mexico

Messi wees Argentinië na de nederlaag tegen Saoedi-Arabië de weg in de tweede groepswedstrijd tegen Mexico. Na ruim een uur spelen opende de 166-voudig international de score voor La Albiceleste. Invaller Enzo Fernández, die in de voetsporen trad van Messi, bepaalde de eindstand op 2-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'We hadden dit resultaat echt nodig. Het leek erop alsof we pas in de tweede helft ons debuut op dit WK maakten', zei Messi tegen FOX. 'De eerste wedstrijd was heel moeizaam van onze kant. Maar dat is ook vrij normaal. In de eerste wedstrijd staat er heel veel druk op.'

'We hebben een selectie met veel jonge spelers en voor hen was het ook hun WK-debuut. Toch mag dat geen excuus zijn voor de manier waarop wij speelden', aldus de aanvoerder van de Argentijnen. Messi komt door zijn achtste goal in 21 WK-duels op gelijke hoogte met Diego Maradona, die bij Argentinië tot dezelfde statistieken kwam op mondiale eindtoernooien.

Wereldkampioenschap

Stand Groep D Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
3
2
0
1
6-3
+3
6
2
Australië
3
2
0
1
3-4
-1
6
3
Tunesië
3
1
1
1
1-1
0
4
4
Denemarken
3
0
1
2
1-3
-2
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.