Fernández treedt als nieuwe WK-held in de voetsporen van Messi

Reacties

Lionel Messi was zaterdagavond de grote man voor Argentinië tegen Mexico, maar ook invaller Enzo Fernández zette zichzelf in de schijnwerpers. De 21-jarige middenvelder trad met zijn doelpunt in de slotfase in de voetsporen van Messi.

Fernández treedt als nieuwe WK-held in de voetsporen van Messi
© Pro Shots
Argentinië
Argentinië
2 - 0
Mexico
Mexico

Fernández kwam in Lusail Iconic Stadium na een klein uur in het veld voor middenvelder Guido Rodriguez en onderscheidde zich drie minuten voor tijd met een heerlijke uithaal. De speler van Benfica versloeg de Mexicaanse keeper Guillermo Ochoa met gekruld schot in de verre hoek.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met zijn 21 jaar is Fernández de jongste Argentijnse doelpuntenmaker op een WK sinds Messi in 2006. Tijdens het WK in Duitsland was de aanvoerder van Argentinië ruim achttien jaar toen hij scoorde tegen Servië & Montenegro. Voor Fernández was het ook zijn eerste interlandgoal, op aangeven van Messi.

Door zijn doelpunt en assist is Messi (35) op zijn beurt de jongste én oudste speler ooit die op een WK in één duel goed was voor een doelpunt én een assist. Dankzij de heldenrol van de 166-voudig international (92 goals) blijft Argentinië in de race voor een ticket voor de achtste finales. Volgende week woensdag spelen de Argentijnen tegen Polen.

Wereldkampioenschap

Stand Groep C Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Argentinië
3
2
0
1
5-2
+3
6
2
Polen
3
1
1
1
2-2
0
4
3
Mexico
3
1
1
1
2-3
-1
4
4
Saoedi-Arabië
3
1
0
2
3-5
-2
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.