Memphis maakt zich onmisbaar bij Atlético: 'Ik ben erg blij voor hem'

Memphis Depay is de laatste weken van onschatbare waarde voor Atlético Madrid. De Nederlander was tegen Rayo Vallecano voor de vijfde wedstrijd op rij betrokken bij een doelpunt. 'Hij is met veel enthousiasme teruggekeerd na zijn blessure.'

Atlético Madrid
2 - 1
Rayo Vallecano

Maandenlang kampte Memphis met blessureleed, maar de 29-jarige aanvaller is terug. Ook Rayo Vallecano kreeg te maken met de doelpuntenhonger van de Oranje-international, die het thuisduel met de nummer dertien van La Liga in de negentigste minuut besliste (2-1). Het was de vijfde wedstrijd op rij dat Memphis een doelpunt maakte of een assist afleverde.

De reeks begon in het bekerduel met Lugo, toen Memphis twee doelpunten maakte. Tegen Real Madrid was hij goed voor een assist en tegen Sevilla, Valencia en Rayo Vallecano scoorde Memphis. Telkens bleek zijn bijdrage van doorslaggevend belang.

'Ik ben erg blij voor Memphis', zei trainer Diego Simeone op de persconferentie. 'Hij is met veel enthousiasme teruggekeerd na zijn blessure. Het is de derde wedstrijd dat hij meer speelt en het doet me goed dat hij doelpunten maakt. Voor ons is het belangrijk dat hij in topvorm is en dan maakt het niet uit of dat voor twintig, zestig of negentig minuten is.'

Simeone kan een Memphis in vorm goed gebruiken, want Atlético heeft een volle kalender. Tegen Rayo Vallecano begon Antoine Griezmann bijvoorbeeld op de bank. 'Ook daarom was deze wedstrijd belangrijk, want we hebben een aantal speler rust kunnen geven en anderen juist minuten kunnen laten maken. Nu gaan we nadenken over de wedstrijd tegen Real Madrid.'

El Derbi Madrileño staat zondag op het programma. Dan wordt om 21.00 uur afgetrapt in Estadio Santiago Bernabéu.