Memphis biedt bibberend Barcelona soelaas

Reacties

Barcelona heeft zich hersteld van het puntenverlies tegen Athletic de Bilbao. Memphis Depay speelde zondag een hoofdrol in de zege op Getafe.

Memphis biedt bibberend Barcelona soelaas
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
2 - 1
Getafe
Getafe

Louis van Gaal zal met tevredenheid gekeken hebben naar de verrichtingen van Barcelona tegen Getafe. De Oranje-bondscoach kon vaststellen dat het met de vorm van Memphis wel goed zit.

De aanvaller stond zondag aan de basis van de snelle openingstreffer van Barcelona. De door hem weggestuurde Jordi Alba leverde de voorzet, waaruit Sergi Roberto binnen twee minuten van dichtbij de score opende.

Na een half uur kwam de naam Memphis als doelpuntenmaker op het scorebord. Na enige schijnbewegingen vond hij een gaatje om doelman David Soria bij de eerste paal te passeren. Daarmee herstelde Memphis ook de orde in Camp Nou, waar Sandro Ramírez na een combinatie met Enes Ünal in de negentiende minuut de score gelijk had getrokken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De 2-1 van Barcelona had extra mooi nieuws in zich voor Van Gaal aangezien Frenkie de Jong als aangever de boeken inging. Het was de eerste keer sinds maart 2009 dat een treffer in La Liga volledig van Nederlandse makelij was. Toen maakte Klaas Jan Huntelaar met Real Madrid het voorbereidende werk van Arjen Robben af.

De hernieuwde voorsprong zorgde niet voor de bevrijding van Barcelona, dat er niet in slaagde Getafe definitief op de knieën te dwingen. De ploeg van Ronald Koeman ontsnapte vroeg in de tweede helft zelfs enkele keren aan een tweede tegengoal.

Dat leed bleef Barcelona bespaard. Daardoor kon Memphis, die in de 85ste minuut dicht bij de 3-1 was,  als matchwinner van het veld stappen en zich met een goed gevoel maandag melden in Zeist. Met de overwinning werd revanche genomen voor het puntenverlies van vorige week, toen de Catalanen ondanks een treffer van Memphis tegen Athletic Bilbao genoegen moesten nemen met een gelijkspel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.