Memisevic krijgt zijn zin met direct vertrek bij FC Groningen

Reacties

FC Groningen heeft het vertrek van Samir Memisevic bevestigd. De verdediger annex middenvelder vervolgt zijn loopbaan in China, waar hij een meerjarig contract tekent bij Hebei China Fortune.

Memisevic krijgt zijn zin met direct vertrek bij FC Groningen
© Pro Shots

Deze transfer komt zeker niet uit de lucht vallen. Groningen maakte donderdag al bekend dat Memisevic (26) voor de wedstrijd van vrijdag tegen Willem II niet bij de selectie zou zitten, vanwege een aanstaande verhuizing naar China. Een dag later is de deal met Hebei CF, dat in het afgelopen seizoen als elfde eindigde in de Chinese Super League, afgerond.

'Samir heeft in de bijna vier seizoenen dat hij bij FC Groningen speelde een goede bijdrage aan de sportieve prestaties van de club geleverd', zegt technisch directeur Mark Jan Fledderus op de website van Groningen. 'Hij heeft in de afgelopen transferwindow het verzoek neergelegd bij ons om mee te werken aan een overgang naar China. Dit was voor ons bespreekbaar onder de juiste voorwaarden.'

Memisevic had bij Groningen nog een contract voor anderhalf jaar. 'Wij hebben gemeend dat wij op dit moment voor FC Groningen een betere transfer konden realiseren dan eventueel komende zomer, daarom laten wij hem tussentijds vertrekken', legt Fledderus uit. Memisevic speelde 109 wedstrijden voor Groningen en was vorige week, tijdens de 0-1 nederlaag van VVV-Venlo, nog aanvoerder.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.