'Mbappé zag af van enorme loyaliteitsbonus voor rentree in selectie PSG'

Reacties

Kylian Mbappé heeft afgezien van zijn loyaliteitsbonus om terug te kunnen keren in de selectie van Paris Saint-Germain. Dat meldt L'Équipe in een update over de situatie van de 24-jarige steraanvaller, wiens toekomst nog altijd onzeker is.

'Mbappé zag af van enorme loyaliteitsbonus voor rentree in selectie PSG'
© Pro Shots

Mbappé behoorde eerder deze zomer nog bij het groepje spelers dat op last van de directie apart moest trainen, maar keerde in augustus terug in de selectie na 'zeer constructieve, positieve gesprekken' met de club. Destijds was niet meteen duidelijk wat de reden was achter die plotselinge terugkeer. L'Équipe heeft inmiddels achterhaald dat de Franse topschutter afzag van de loyaliteitsbonus van zestig à tachtig miljoen euro.

Omdat PSG in totaal meer dan honderd miljoen euro kwijt zou zijn bij het uitkeren van die bonus, waarop Mbappé recht had als hij na 31 augustus nog bij de club zou spelen, was dat aanbod voor voorzitter Nasser Al-Khelaïfi voldoende om zijn sterspeler weer toe te laten tot de selecte. De besparing van een dergelijk bedrag staat immers gelijk aan een eventuele transfersom die PSG zou hebben ontvangen bij het verkopen van Mbappé.

De toekomst van Mbappé blijft desondanks onduidelijk. PSG heeft de hoop op een contractverlenging nog altijd niet opgegeven, meldt L'Équipe. Door de optie in zijn tot 2024 lopende contract tot woede van de club niet te lichten, is de Franse international komende zomer in principe transfervrij. Door de nieuwe ingeslagen koers onder trainer Luis Enrique hoopt PSG dat Mbappé toch van gedachten verandert en open staat voor verlenging.

Real Madrid & Liverpool
Gebeurt dat niet, dan kan Mbappé vanaf 1 januari worden benaderd door andere clubs. Real Madrid geldt als jaren als droombestemming van de voormalig aanvaller van AS Monaco, maar De Koninklijke wil volgens L'Équipe wachten totdat Mbappé zelf duidelijk maakt dat hij naar Bernabéu wil komen. Liverpool zou ook kans maken op zijn handtekening, vooral omdat Mbappé een bewonderaar heet te zijn van manager Jürgen Klopp.

Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer K. Mbappé
Meer over K. Mbappé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.