Mbappé vestigt dankzij gulle Neymar nieuw Ligue 1-record

Reacties

Paris Saint-Germain heeft zondag probleemloos de veertiende overwinning in zeventien competitiewedstrijden geboekt. De regerend kampioen van Frankrijk won op verplaatsing bij Saint-Étienne met ruime cijfers, mede dankzij twee treffers van Kylian Mbappé.

Mbappé vestigt dankzij gulle Neymar nieuw Ligue 1-record
© Pro Shots
Saint-Étienne
Saint-Étienne
0 - 4
PSG
PSG

Eerst was het woord echter aan Leandro Paredes. Na een voorzet vanaf rechts voorkwam een verdediger van Saint-Étienne op de doellijn dat Neymar er 0-1 van maakte, maar in de rebound schoot Paredes van buiten het zestienmetergebied raak.

Een kwartier later verpestte Jean-Eudes Aholou de wedstrijd voor de thuisclub. Op een totaal onlogische plek beging hij een stevige overtreding op Paredes, die hem direct rood kostte. Saint-Étienne moest daardoor nog dik een uur door met een man minder en was daar niet tegen bestand.

Kort voor rust reageerde Mbappé alert op een steekpass van Neymar en tilde hij de score naar 0-2. Zelf had Neymar ook een doelpunt kunnen meepikken, toen Paris Saint-Germain na rust een strafschop kreeg toegekend na een overtreding van Mathieu Debuchy. De Braziliaan schoot echter op de paal. Zijn eerste tien strafschoppen gingen allemaal binnen in de Ligue 1, maar de elfde dus niet.

In de slotfase van de wedstrijd staken fans van Saint-Étienne nog zwaar vuurwerk af in het stadion, wat de club waarschijnlijk op een straf komt te staan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Aanvalsgenoot Mauro Icardi was efficiënter dan Neymar en zorgde later voor 0-3. Een voorzet van Layvin Kurzawa ging voorbij aan iedereen en kwam bij de tweede paal, waar de Argentijn klaar stond om binnen te tikken. Het slotakkoord was daarna voor Mbappé: de spits snelde een minuut voor tijd - weer op aangeven van Neymar - langs zijn bewaker en schoot hard en laag binnen.

Met dat doelpunt vestigde Mbappé zijn naam in de geschiedenisboeken. Hij is nu de jongste speler aller tijden die tot zeventig doelpunten komt in de Ligue 1. Het oude record stond op naam van Bernard Lacombe, die midden jaren zeventig ruim anderhalf jaar ouder was toen hij zijn zeventigste goal noteerde in de Franse competitie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ligue 1

Stand Ligue 1 2019/2020

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
27
22
2
3
75-24
+51
68
2
Olympique Marseille
28
16
8
4
41-29
+12
56
3
Rennes
28
15
5
8
38-24
+14
50
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Saint-Étienne
Meer over Saint-Étienne
Meer Ligue 1
Meer over Ligue 1
Meer K. Mbappé
Meer over K. Mbappé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.