Franse recordkampioen valt wel heel diep: 0-6 en drie rode kaarten

Saint-Étienne heeft in de thuiswedstrijd tegen Le Havre een volgend dieptepunt beleefd. De 0-6 nederlaag zal de geschiedenisboeken ingaan als een van de meest beschamende prestaties in de rijke historie van Les Verts.

Saint-Étienne
0 - 6
Le Havre
Le Havre

Met tien landstitels is Saint-Étienne samen met Paris Saint-Germain een van de twee recordkampioenen in Frankrijk. Saint-Étienne werd in 1981 voor het laatst de beste in de Ligue 1. De succesperiode ligt al ver achter de crisisclub, die vorig seizoen als achttiende eindigde en via de play-offs afdaalde naar het tweede niveau.

In de Ligue 2 ploetert Saint-Étienne voort. In de eerste drie speelrondes werden twee punten gepakt. Per saldo stond de ploeg zo nog in de min bij aanvang van Le Havre-thuis, want de club kreeg op weg naar dit seizoen een puntenstraf (-3) opgelegd vanwege supportersgeweld.

In het Stade Geoffroy-Guichard werd de stemming zaterdagmiddag almaar bedroefder. Anthony Braincon en Mathieu Cafaro kregen nog voor rust rood bij de thuisploeg. Via Arouna Sangante en Nabil Alioui liep Le Havre vroeg in de tweede helft uit naar een 0-2 voorsprong. Na een goal van Victor Lekhal (0-3) ging ook Saint-Étienne-doelman Etienne Green over de schreef. Na de rode kaart voor de goalie liep met de zeventienjarige reservekeeper Noah Raveyre onder de lat de score nog flink op. Christopher Operi scoorde twee keer en Yann Kitala zorgde met de 0-6 voor het slotakkoord.