Saint-Étienne keihard gestraft wegens ongekende chaos na degradatie

Reacties

Saint-Étienne is zwaar gestraft voor de ongeregeldheden die vorige maand ontstonden na de degradatie uit de Ligue 1. De recordkampioen van Frankrijk begint met drie minpunten in de Ligue 2 en moet zijn eerste vier thuisduels zonder publiek spelen.

Saint-Étienne keihard gestraft wegens ongekende chaos na degradatie
© Imago

Dat is het oordeel van de Franse tuchtcommissie naar aanleiding van de chaos die vorige maand ontstond toen AJ Auxerre in de play-offs de degradatie van Saint-Étienne een feit maakte. Boze supporters bestormden massaal het veld en overal vloog vuurwerk door de lucht. Het leidde tot een zeer onveilige situatie voor de spelers in het Stade Geoffroy Guichard.

De jacht op een snelle terugkeer op het hoogste niveau wordt nu extra bemoeilijkt. Saint-Étienne kreeg namelijk zes strafpunten aan de broek, waarvan drie voorwaardelijk. Ook moeten Les Verts zes thuisduels zonder publiek spelen, waarvan twee voorwaardelijk. Het is een extra tegenvaller na een toch al dramatisch seizoenslot, waarin de club voor het eerst in achttien jaar degradeerde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Saint-Étienne
Meer over Saint-Étienne
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.