Naam ADO-eigenaar circuleert na chaos als redder van Saint-Étienne

Reacties

De chaos regeerde bij Saint-Étienne na de turbulente zondag, waarop de degradatie uit de Ligue 1 op dramatische wijze werd bezegeld. De huidige ADO Den Haag-eigenaar biedt hoop.

Naam ADO-eigenaar circuleert na chaos als redder van Saint-Étienne
© Pro Shots

Het was een bittere teleurstelling met een zwart randje. De clubleiding van Saint-Étienne veroordeelde het gedrag van de misdragende fans, die de degradatie na een barrage met Auxerre hadden aangegrepen om hun onvrede met geweld te uiten over de gang van zaken bij hun club.

De degradatie brengt nog meer vraagtekens over het voortbestaan van Saint-Étienne, dat ook financieel in zwaar weer verkeert. 'Binnen afzienbare tijd zullen we belangrijk nieuws bekend maken over de toekomst van de club en die van ons', brachten voorzitters Bernard Caiazzo en Roland Romeyer enkele minuten na de beslissing over de sportieve toekomst in een statement naar buiten.

De Franse club staat al een tijd in de etalage, waarbij de naam David Blitzer naar voren is gekomen als overnamekandidaat. Die naam doet ook in Nederland een belletje rinkelen. Via zijn holding Bolt is ADO Den Haag een van de laatste aanwinsten die de Amerikaan heeft toegevoegd aan zijn verzameling van sportclubs.

'Er zal een cruciale pagina worden omgeslagen. We zijn ervan overtuigd dat Saint-Étienne heel snel de weg naar de elite zal vinden', vervolgden de covoorzitters om de onrust over de club weg te nemen. 'Hoewel we afgelopen jaren fouten hebben gemaakt, zijn we nooit gestopt te werken aan de voortbestaan van ASSE, waarvan de financiële situatie in staat zal zijn om in de Ligue 2 te spelen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.