Tuchel wijst geïrriteerde Mbappé terecht: 'Accepteren en respect tonen'

Reacties

Kylian Mbappé moet zich niet te vaak meer gedragen zoals hij afgelopen weekend deed, zo waarschuwt trainer Thomas Tuchel van Paris Saint-Germain. De Duitser heeft zijn vedette dan ook terechtgewezen nadat hij dit weekend misbaar maakte bij een wissel.

Tuchel wijst geïrriteerde Mbappé terecht: 'Accepteren en respect tonen'
© Pro Shots
PSG
PSG
5 - 0
Galatasaray
Galatasaray

Het ging in Frankrijk de laatste dagen veelvuldig over Mbappé, die afgelopen weekend in het competitieduel bij Montpellier de aandacht op zich vestigde. Nadat hij met een goal en een assist had bijgedragen aan een 1-3 voorsprong, werd hij in blessuretijd gewisseld. Daar was hij echter totaal niet van gediend, bij het verlaten van het veld (zie video onder) negeerde hij Tuchel dan ook volledig. De Duitse trainer bedekte het voorval eerder nog met de mantel der liefde.

Daar kwam overigens veel kritiek op. Zo sprak oud-voetballer Cristophe Dugarry (tegenwoordig werkzaam als analist) dat het voorval ervoor heeft gezorgd dat Tuchel klaar is bij PSG, omdat hij zijn eigen overwicht op het spel heeft gezet. In aanloop naar het Champions League-duel met Galatasaray van dinsdag sprak de trainer dan toch wat fellere woorden.

'Het is niet moeilijk om Kylian in bedwang te houden, maar hij heeft wel een unieke mentaliteit', aldus Tuchel. 'Hij wil altijd winnen, dat lijkt me normaal. Maar hij moet accepteren dat hij gewisseld kan worden en moet daarbij respect tonen richting de speler die er voor hem in komt, in dit geval Eric Maxim Choupo-Moting. Alle spelers willen spelen, maar we moeten vooral laten zien dat wij als een team kunnen strijden. Dat hebben we nodig om grote dingen te bereiken.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

UEFA Champions League

Stand Groep A UEFA Champions League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
6
5
1
0
17-2
+15
16
2
Real Madrid
6
3
2
1
14-8
+6
11
3
Club Brugge
6
0
3
3
4-12
-8
3
4
Galatasaray
6
0
2
4
1-14
-13
2
* Actueel tot en met 29 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.