Niets dan lof van Tuchel voor 'arrogante' Neymar en pissige Mbappé

Reacties

Er was zaterdagavond (niet voor het eerst) van alles te doen rondom Paris Saint-Germain-sterspelers Neymar en Kylian Mbappé. Hun trainer Thomas Tuchel wilde het echter vooral hebben over de sportieve waarde van zijn vedettes, de negatieve kanten vond hij daardoor een stuk minder interessant.

Niets dan lof van Tuchel voor 'arrogante' Neymar en pissige Mbappé
© Pro Shots
Montpellier
Montpellier
1 - 3
PSG
PSG

De uitwedstrijd tegen Montpellier (1-3 winst) was voor PSG ondanks de drie punten bepaald niet gewoon another day at the office. Zo vielen verdediger Presnel Kimpembe en middenvelder Idrissa Gueye al vroeg geblesseerd uit, had de Parijse miljardenformatie grote moeite met de tegenstander en was er na afloop ook de nodige ophef rondom sterspelers Mbappé en Neymar.

Dat had niet zo veel te maken met hun prestaties binnen de lijnen, want met allebei een assist én een goal hadden zij een groot aandeel in de overwinning. De aandacht richtte zich in het geval van Mbappé vooral op zijn wissel in blessuretijd, waar hij duidelijk absoluut niet blij mee was (zie video onder). Wat Neymar betreft ging het na afloop over het feit dat hij zich in de slotfase provocerend gedroeg.

Daar was Montpellier-aanvaller Andy Delort (op de foto met Neymar) niet over te spreken. 'Hij is een geweldige speler, het is alleen jammer dat hij zich op het eind zo loopt te gedragen. Dat heb ik tegen hem gezegd', sprak Delort tegenover de Franse tv-zender Canal+. 'Hij liep te provoceren, te babbelen. Dat heeft niets te maken met respect, maar ik denk dat het komt omdat ik anders ben opgevoed dan hij. Hij is grillig, een beetje arrogant. Ik zei tegen hem: Als je iemand bent die door iedereen wordt bewonderd, dan moet je je respectvol gedragen en goede manieren laten zien.'

PSG-trainer Tuchel wilde na afloop vooral de positieve kanten van zijn twee sterspelers (die dit seizoen met aardig wat blessures kampten) belichten. De rafelrandjes vond hij derhalve niet zo interessant. 'Ze hebben de wedstrijd voor ons gewonnen, toch? Het is voor hen allebei ook niet makkelijk', sprak hij. 'Ze beginnen nu pas echt samen te voetballen. Het was voor Kylian vandaag moeilijk om zo lang te voetballen, Neymar reageerde met zijn ervaring prima op de moeilijke situatie hier in Montpellier. Uiteindelijk is het een geweldige overwinning geworden, in een vijandige omgeving, op een dramatisch veld.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.