Mbappé op het EK én de Spelen: onmogelijke droom of niet?

Reacties

In één zomer uitkomen op het EK en de Olympische Spelen, het lijkt een onmogelijke wens. Toch is dat wat Kylian Mbappé komende zomer wellicht van plan is. De Franse voetbalbond gaat met Paris Saint-Germain in gesprek om te kijken of de wens van de twintigjarige aanvaller haalbaar is.

Mbappé op het EK én de Spelen: onmogelijke droom of niet?
© Pro Shots

Mbappé bracht het balletje aan het rollen in juni, toen hij met een tweet suggereerde een olympische droom te hebben. Noël Le Graët, de voorzitter van de Franse voetbalbond (FFF), was maar al te blij met de interesse die de Franse steraanvaller toonde in de Zomerspelen van Tokio, maar weet niet hoe serieus zijn wens is om mee te doen aan het olympisch voetbaltoernooi.

'Kylian heeft interesse getoond in deze competitie, maar we moeten zien wat er mogelijk is. Want het zal consequenties hebben voor PSG', zegt La Graët in een interview met persbureau AFP. 'We zullen opnieuw met hem in gesprek moeten, omdat zijn tweet uit de lucht kwam vallen. Didier Deschamps zal er geen probleem mee hebben, het EK heeft hij dan al gespeeld.'

Dat Mbappé mee gaat naar het EK staat inderdaad wel vast. Dat toernooi is op zondag 12 juli afgelopen. En aangezien Frankrijk als regerend wereldkampioen een van de favorieten is voor de eindzege, moet niet worden uitgesloten dat Les Bleus tot in de laatste week actief zijn. En dan wordt het krap. Want twee weken later begint het olympisch voetbaltoernooi al.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Of PSG het ziet zitten dat Mbappé eerst van 12 juni tot 12 juli actief is op het EK en vervolgens ook nog naar Japan afreist om daar tussen 24 juli en 9 augustus mee te doen aan de Olympische Spelen, is natuurlijk zeer de vraag. In augustus begint ook de Franse competitie weer. Le Graët zal daarom zelf contact opnemen met de clubleiding van de Parijzenaren.

In de eerste plaats om te weten hoe technisch directeur Leonardo en trainer Thomas Tuchel denken over de olympische droom van Mbappé. Maar ook om te weten te komen of die überhaupt nog overeind staat. 'Ik wil bevestigd krijgen dat Mbappé nog steeds interesse heeft, of dat het gewoon een losse flodder was. Dat zal ik bespreken met Leonardo.'

En dan is natuurlijk nog maar de vraag of Mbappé wel voorkomt in de plannen van Sylvain Ripoll, trainer van het olympische elftal van Frankrijk. La Graët leek te suggereren dat de trainer geen spelers mee zal nemen die op het EK actief zijn, maar herstelde zich al snel. 'Nee, ik heb niet gezegd dat het honderd procent zeker is', lachte hij. 'Er is er misschien één…'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.